Το Ίδρυμα «Hilton» ανακοίνωσε δωρεά 10 εκ. δολαρίων στην προσπάθεια ανακούφισης από τον κοροναϊό ( pics)

Μία από τις πιο γνωστές οικογένειες του Hollywood, οι Hilton προχώρησαν σε μία σπουδαία κίνηση μέσω του ιδρύματός τους, στην προσπάθεια που γίνεται για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός.

Το ίδρυμα Hilton ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 10 εκ. δολάρια για να βοηθήσει στον αγώνα που γίνεται ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ιδρύματος « περίπου τα μισά θα δοθούν για την προστασία του άστεγου πληθυσμού το Λος Άντζελες, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί για παροχή βοήθειας στις αφρικανικές χώρες για να προετοιμαστούν για ενδεχόμενο ξέσπασμα».

Όπως αναφέρεται, στο Λος Άντζελες τρεις οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα των αστέγων θα λάβουν σημαντικές δωρεές. Πρόκειται για τις εξής οργανώσεις: Brilliant Corners, California Community Foundation και η United Way of Greater Los Angeles.

Συγκεκριμένα στο θέμα των αστέγων, οι επιχορηγήσεις θα διατεθούν για να βοηθήσουν τις κλινικές υγειονομικής στη περιοχή, να αγοράσουν βασικά εφόδια και ατομικό εξοπλισμό ( όπως απολυμαντικά χεριών και κιτ δοκιμών) και να « καλύψουν τα έξοδα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός προγράμματος απόκρισης του COVID-19 για την φροντίδα ατόμων στο Λος Άντζελες».

Το υπόλοιπο 50% της χρηματοδότησης θα « στοχεύσει στο μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας στην αφρικανική περιοχή» καθώς τίθεται το ερώτημα για το πως χώρες με ανεπαρκή χρηματοδότηση και με κακώς εξοπλισμένα συστήματα θα μπορέσουν να διαχειριστούν τον ιό.

Τέτοιες κινήσεις μας δείχνουν πως σε περίοδο κρίσεων υπάρχει αλληλεγγύη και ανθρωπιά και πως αυτό πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους μεγάλους οργανισμούς και ιδρύματα.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM