#ΜένουμεΣπίτι: Ξεναγηθείτε μέσω διαδικτύου σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (pics)

Η εξάπλωση του κοροναϊού είναι σαφέστατα μια δυσάρεστη εξέλιξη που προκαλεί θλίψη. Παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η υπάρχουσα κατάσταση να μας αδρανοποιεί και να μας κάνει να αφήσουμε πίσω μας δραστηριότητες που θα απολαμβάναμε υπό άλλες συνθήκες.

Αν, για παράδειγμα είμαστε λάτρεις της Τέχνης και σχεδιάζαμε να επισκεφτούμε κάποιο μουσείο, μπορούμε πολύ εύκολα να το κάνουμε με τη βοήθεια του Google Art Project .

Τα διασημότερα μουσεία σε όλο τον κόσμο μας δίνουν την δυνατότητα να περιηγηθούμε εικονικά στους χώρους και στα έργα τους αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να απολαύσουμε την τέχνη...απο τον καναπέ του σπιτιού μας.

 

Δείτε ποια είναι αυτά παρακάτω:

 

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ- ΛΟΝΔΙΝΟ

Το Βρετανικό μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο.Με περισσότερες απο 60 αίθουσες ανοιχτές σε διαδικτυακή επίσκεψη το μουσείο με τις συλλογές του να αριθμούν περισσότερα απο επτά εκατομμύρια αντικείμενα, προερχόμενα απο όλες τις ηπείρους απεικονίζουν και καταγράφουν την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού απο την απαρχή του έως και σήμερα.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ –ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το εμβληματικό μουσείο της Νέα Υόρκης(MET) είναι απο τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο.Ιδρύθηκε το 1872 και οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης περιλαμβάνοντας ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαικής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης. Η ελεύθερη ψηφιακή συλλογή του έχει περισσότερες από 375.000 εικόνες,ενώ η παροχή δεδομένων υπάρχει για περισσότερα από 420.000 μουσειακά αντικείμενα.

ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ-ΠΑΡΙΣΙ

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή μουσεία στην Ευρώπη παρουσιάζει σε διαδικτυακούς περιπάτους μοναδικές συλλογές που περιλαμβάνουν αριστουργήματα άπω όλους τους πολιτισμούς που υπολογίζονται σε 445.000 κομμάτια.Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολική έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές μπορείτε να βρείτε και ελληνικές που καλύπτουν 25 αίθουσες. Εκτός από τη «Μόνα Λίζα» στο Λούβρο βρίσκεται  η «Αφροδίτη της Μήλου«, η «Νίκη της Σαμοθράκης» και άλλα ελληνικά εκθέματα.

 

ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΡΩΜΗ

Το μουσείο του Βατικανού βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης.Τεράστιες συλλογές και ανεκτίμητοι θησαυροί είναι συγκεντρωμένοι στους αρχαιολογικούς  χωρους  του Βατικανού.Με την εικονική ξενάγηση μπορείτε να απολαύσετε το μουσείο Κιαραμόντι στο μικρό παλάτι Μπελβεντέρε,τη Νεκρόπολη της Via Triumphalis την Καπέλα Σιστίνα και άλλους θησαυρούς.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ DALI – ΙΣΠΑΝΙΑ

Βρίσκονται αποκλειστiκά έργα του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Salvador Dali.Στους χώρους του μουσείου βρίσκονται μια κατακόμβη με τον τάφο του Dali.To μουσείο προσφέρει δωρεάν εικονοκες ξεναγήσεις σε κάποιες απο τις αίθουσές του με διάσημα έργα όπως η εξαιρετική εκδοχη του Dali για την MAE WEST.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ SOLOMON R.GUGGENHEIM-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Πρόκειται για ένα μουσείο που η στη μόνιμη συλλογή του περιλαμβάνει έργα διαφόρων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όπως του Ιμπρεσιονισμού,του Μεταιμπρεσιονισμού και της Μοντέρνας Τέχνης.Πήρε το όνομά του απο τον Αμερικανό επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης Σολομον Ρ.Γκουγκενχαιμ.Περιλαμβάνονται έργα του Pablo Picasso, του Franz Marc,Piet Mondrian καθώς και απο την συλλογή της Peggy Guggenheim στη Βενετία.

 

ΕΡΜΙΤΑΖ-ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα απο τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο.Φιλοξενείται σε ένα συγρότημα έξι κτιρίων,τα παλαιά ανάκτορα στις όχθες του ποταμού Νέβα.Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνεται η συλλογή έργων όπως,του Λεονάρντο Ντα Βίντσι,Ωγκυστ Ροντέν,Πάμπλο Πικάσσο,Αντρί Ματίς,Κλωντ Μονέ και άλλων.Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα απο την Αρχαία Ελλάδα,την Αίγυπτο και τη Ρώμη.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ –ΑΘΗΝΑ

Είναι απο τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου στο τομέα της Αρχαίας τέχνης.Στις συλλογές του περιλαμβάνονται όλοι οι πολιτισμοί που άνθισαν στον ελληνικό χώρο απο την προιστορική εποχή ως το τέλος της ρωμαικής περιόδου.Σε online επίσκεψη μπορείτε να δείτε αντικείμενα απο τις συλλογές Προιστορικων αρχαιοτήτων,έργων Γλυπτικής,Aγγείων και Μικροτεχνίας κα άλλα.Δεν είναι virtual ξενάγηση αλλά αξίζει να την επισκεφτείτε.

Δείτε φωτογραφίες παρακάτω: 

Τη μοναδική εμπειρία της εικονικής ξενάγησης μπορεί να τη βιώσει κανείς με τη βοήθεια του Google Art Project.

______________________________________________________________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

#ΜένουμεΣπίτι: Ο Γιώργος Μαζωνάκης στέλνει αισιόδοξο μήνυμα από το σπίτι του

#ΜένουμεΣπίτι : Οι celebrities στέλνουν το μήνυμά τους για την καταπολέμηση του κοροναϊού

______________________________________________________________________

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM