Κύπρος: Νεκρός 29χρονος αυτόπτης μάρτυρας τετραπλής δολοφονίας (vid)

Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε το βράδυ της Πέμπτης (25.05) έξω από την πατρική του κατοικία, στην Ορμήδεια της Λάρνακας, 29χρονος ιδιωτικός φρουρός. Ο 29χρονος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τετραπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 23:11 χθες βράδυ υπήρχε η πληροφορία ότι στην Ορμήδεια έπεσαν πυροβολισμοί και υπήρχε τραυματισμένο ένα άτομο.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ και του ΟΠΕ Αμμοχώστου, των Αστυνομικών Σταθμών Ξυλοφάγου, Ξυλοτύμπου και ο επόπτης ασφαλείας και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι γύρω στις 22:55 τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος βρισκόταν στη βεράντα της πατρικής του οικίας.

Στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρα των Βρετανικών Βάσεων και της Αστυνομίας μέλη των οποίων παρείχαν στον 29χρονο τις πρώτες βοήθειες, ο οποίος τελικά υπέκυψε.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία

 

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του χθες βράδυ στη σκηνή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου ανέφερε ότι «γύρω στις έντεκα το βράδυ διαπράχθηκε φόνος σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας Ελληνοκύπριου ηλικίας 29 ετών. Το θύμα είναι άτομο που έχει απασχολήσει την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις ενώ οι εξετάσεις βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο».

Σε ερώτηση κατά πόσο η Αστυνομία ανέμενε ένα χτύπημα εναντίον του συγκεκριμένου ατόμου, το οποίο είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του τετραπλού φόνου που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016, στην Αγία Νάπα, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι περιμέναμε χτύπημα ή ότι το συγκεκριμένο συμβάν συνδέεται με οτιδήποτε άλλο. Απλά το περιστατικό έτυχε να συμβεί σήμερα 25 Ιουνίου [...] Δέχθηκε πυροβολισμούς τον αριθμό των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμα. Το πτώμα θα εξεταστεί τόσο στη σκηνή από ιατροδικαστές όσο και στο νεκροτομείο».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο το θύμα είχε δεχθεί απειλές το τελευταίο διάστημα, ο κ. Οικονόμου είπε πως «ούτε αυτό είναι στο παρόν στάδιο, εις γνώση της Αστυνομίας».

Για το εάν το θύμα παρακολουθείτο προτού διαπραχθεί το έγκλημα ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου απάντησε ότι «αυτό είναι μέρος της διερεύνησης. Τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου λαμβάνουν καταθέσεις και αυτό θα διαφανεί στην πορεία των ερευνών».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM