Κοροναϊός: Το Πεκίνο τα βάζει με τις ΗΠΑ - «Σπέρνετε τον πανικό»

Για λάθος χειρισμούς κατηγορεί το Πεκίνο τις ΗΠΑ όσον αφορά την εξάπλωση του κοροναϊού. Το Πεκίνο κάνει λόγο για πρόκληση πανικού και φόβου.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσουνίνγκ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που πρότεινε τη μερική απομάκρυνση του προσωπικού της πρεσβείας της και η πρώτη που επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Η κ. Τσουνίνγκ ανέφερε συγκεκριμένα «Το μόνο που έκαναν (οι ΗΠΑ) είναι να προκαλέσουν και να διασπείρουν τον φόβο, το οποίο είναι ένα κακό παράδειγμα», και επισήμανε ότι η Κίνα πίστευε ότι οι υπόλοιπες χώρες θα έπαιρναν αποφάσεις λογικές, ψύχραιμες και βασισμένες σε επιστημονικά στοιχεία. Μάλιστα, το κινεζικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι οι χώρες θα πρέπει να ενεργήσουν από κοινού και όχι να εκμεταλλεύονται τις επικίνδυνες θέσεις άλλων χωρών.

Οι θάνατοι λόγω του νέου κοροναϊού στην Κίνα, ανήλθαν σήμερα στους 362. Μετά και τον τελευταίο απολογισμόοι θάνατοι λόγω κοροναϊού ξεπέρασαν εκείνους λόγω SARS.

Τι απαντούν οι ΗΠΑ;

O Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι οι ΗΠΑ έχουν πράξει αποφασιστικά για την προστασία των Αμερικανών, ενώ παράλληλα προσφέρουν βοήθεια στην Κίνα. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί, αλλά ναι το αντιμετωπίσαμε»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ένας από τους συμβούλους του Αμερικανού Προέδρου ανέφερε πως το Πεκίνο δεν δέχθηκε την προσφορά για χορήγηση βοήθειας.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ  είναι πλέον 11 μετά τον εντοπισμό τριών νέων, ενός στην κομητεία Σάντα Κλάρα και δύο στην κομητεία Σαν Μπενίτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καθαρός» ο Έλληνας που πήγε απ’ την Κίνα στη Γαλλία: Η μαρτυρία του (pic+vid)


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM