Κοροναϊός: Κάνουν bullying στους Κινέζους εξαιτίας του ιού

Πέρα από την αναστάτωση σε όλο τον κόσμο, ο κοροναϊός έχει φέρει στην επιφάνεια και έναν ιδιότυπο ρατσισμό απέναντι στους Κινέζους. Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που τους θεωρούν υπαίτιους για την εξάπλωση του ιού.

Πλέον, οι Ασιάτες αντιμετωπίζονται με καχυποψία, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχει καλλιεργηθεί ένας φόβος με την επέκταση του κοροναϊού.

Στην Αυστραλία, στην περιοχή Γκολντ Κόουστ, ένας ασθενής αρνήθηκε να κάνει χειραψία με την χειρουργό του Ρία Λίανγκ, επικαλούμενος τον κίνδυνο να μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό. Αρχικά η χειρούργος σοκαρίστηκε και στη συνέχεια ανέφερε το περιστατικό στο Twitter για να καταλάβει ότι δεν είναι το μοναδικό.

Στη Βενετία άγνωστοι έφτυσαν Κινέζους τουρίστες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Στο Τορίνο κατηγόρησαν μια οικογένεια ότι μετέδωσε την ασθένεια. Μητέρες στο Μιλάνο απηύθυναν έκκληση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να μένουν τα παιδιά μακριά από Κινέζους και κινέζικα καταστήματα.

Στον Καναδά ένας άνδρας βιντεοσκοπήθηκε σε χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου να επιτίθεται σε μια Σινοκαναδή, λέγοντάς της «μας φέρατε τον κοροναϊό σας».

Στη Μαλαισία σχεδόν 500.000 άνθρωποι υπέγραψαν σε διάστημα μίας εβδομάδας αίτηση με την οποία ζητούν «να μην επιτρέπεται στους Κινέζους να εισέρχονται στην πολυαγαπημένη μας χώρα».

Τι δηλώνει ο ΠΟΥ;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν τα ταξίδια και οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα, όμως πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα επιτρέπουν την είσοδο στο έδαφός τους Κινέζων. Αυτό δεν εμπόδισε πολλές χώρες να θέσουν σε ισχύ τέτοιου είδους περιορισμούς. Για παράδειγμα η Μικρονησία στον Ειρηνικό Ωκεανό απαγόρευσε στους πολίτες της να ταξιδεύουν στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


AΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM