Κοροναϊός: Ιταλία: Μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων (pics)

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κοροναϊού φαίνεται ότι επιτέλους αποδίδουν καρπούς στην Ιταλία, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Aν και τα κρούσματα του φονικού κοροναϊού ξεπέρασαν τις 100.000 στην Ιταλία, ωστόσο ο ρυθμός εμφάνισης νέων μολύνσεων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαρτίου με άλλα 4.050 κρούσματα να καταγράφονται χθες και τους νεκρούς να φθάνουν πλέον τους 11.591.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η εξέλιξη της επιδημίας αναμένεται να αρχίσει να σταθεροποιείται στη χώρα καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωση παράταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, που επιμένει στο αίτημά του για έκδοση κορονοομολόγων, είπε ότι η όποια χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης θα γίνει σταδιακά για να διασφαλιστεί ότι η Ιταλία δεν θα χάσει ό,τι κέρδισε μέχρι τώρα.

Αναχαιτίζεται η διασπορά του κοροναϊού στην Ιταλία

Το Σάββατο είχαν καταγραφεί 5.974 νέα κρούσματα και την Κυριακή 5.217. Από τους ασθενείς της Covid-19 14.620 ανάρρωσαν τη Δευτέρα σε σύγκριση με 13.030 την Κυριακή, ενώ στις ΜΕΘ των ιταλικών νοσοκομείων νοσηλεύονταν 3.981 άτομα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της χώρας, Άντζελο Μπορέλι: «είδαμε 1.590 ασθενείς να αναρρώνουν το τελευταίο 24ωρο κι αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε από την έναρξη της πανδημίας του κοροναϊού».

Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από την Covid-19 στον πλανήτη, που ξεπερνούν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού παγκοσμίως.

Ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός σε θύματα στη χώρα καταγράφηκε την Παρασκευή, όταν πέθαναν 919 ασθενείς, ενώ το Σάββατο 919 και την Κυριακή 756.

Μια μελέτη, ωστόσο, προβλέπει ότι στο διάστημα από τις 5 μέχρι τις 16 Μαϊου ενδέχεται να μηδενιστούν τα νέα κρούσματα του κοροναϊού.

Το Ινστιτούτο Οικονομικών και Οικονομίας Einaudi μελέτησε τον ρυθμό μολύνσεων και θεωρεί ότι ο κορωνοϊός θα έχει πρακτικά εξαλειφθεί στη χώρα μέχρι τις αρχές Μαϊου.

Ενώ ο επικεφαλής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δρ Μάικ Ράιαν είπε ότι αναμένεται σταθεροποίηση του ρυθμού εμφάνισης νέων κρουσμάτων στην Ιταλία λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

«Αν λάβουμε υπόψη το lockdown και τα δρακόντεια μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ εδώ και 2-3 εβδομάδες στην Ιταλία, θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε μια σταθεροποίηση, αφού τα κρούσματα που καταγράφονται σήμερα ουσιαστικά αντανακλούν τις μολύνσεις πριν από δύο εβδομάδες. Ελπίζουμε λοιπόν ότι η Ιταλία και η Ισπανία πλησιάζουν σ’ αυτό το σημείο...»

Τα νοσοκομεία στον ιταλικό βορρά, ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έχουν γονατίσει από τη συρροή ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Ο υφυπουργός Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι λέει ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η Ιταλία βρίσκεται κοντά στο σημείο να αρχίσει να βλέπει μια «μείωση του αριθμού των μολύνσεων μέσα σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες».

Ένα από τα πιο ενθαρρυντικά νέα στοιχεία είναι η πτώση από 25.392 την Κυριακή σε 25.006 του αριθμού των ατόμων που διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19 στη Λομβαρδία, την ώρα που το νούμερο αυτό αυξανόταν διαρκώς για πάνω από ένα μήνα.

Κι όπως δήλωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της περιφέρειας, Τζούλιο Γκαλέρα: «Τα δεδομένα βελτιώνονται, αλλά η δουλειά μας συνεχίζεται».

Δείτε παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM