Κέρδισε αυθεντικό πίνακα του Πικάσο από έναν λαχνό των 100 ευρώ (pics)

Η 58χρονη Κλαούντια Μποργκόνιο, είναι μια λογίστρια από τη Βεντιμίλια της Ιταλίας, δεν είχε κερδίσει ούτε ένα ευρώ στη ζωή της σε τυχερά παιχνίδια, κληρώσεις ή λοταρίες. Η τύχη την αποζημίωσε και με το παραπάνω, όταν κέρδισε έναν αυθεντικό πίνακα του Πικάσο. 

Ο γιος της Μποργκόνιο, Λορέντζο Νάσο, αποφάσισε να κάνει ένα πρωτότυπο δώρο στον εαυτό του και τη μητέρα του τα περασμένα Χριστούγεννα.

Αγόρασε δύο λαχνούς και τής έστειλε τον έναν. Οι λαχνοί κόστιζαν 100 ευρώ ο ένας και πουλήθηκαν 51.140, κατεβάζοντας σημαντικά τις πιθανότητες να είναι κάποιος ο νικητής.

Τα έσοδα από τους λαχνούς διατέθηκαν για την παροχή καθαρού νερού στους κατοίκους της Μαδαγασκάρης και του Καμερούν και ο Λορέντζε σκέφτηκε ότι χαλάλι τα 200 ευρώ, ας μην κερδίσουμε, δεν πειράζει...

Κέρδισαν όμως.

Και πιο συγκεκριμένα κέρδισε η μαμά του, η οποία είδε αποσβολωμένη το όνομά της στον ηλεκτρονικό πίνακα της κλήρωσης και ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι η ιδιοκτήτρια μια αυθεντικής ελαιογραφίας του Πάμπλο Πικάσο.

Και γίνεται ακόμα καλύτερο, καθώς η αξία του πίνακα εκτιμάται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, με τη διαφορά ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του έργου, Νταβίντ Ναχμάντ, λέει ότι πιθανότατα αξίζει 3 ή και 4 φορές τόσα.

Ο ίδιος πήρε 900 χιλιάδες δολάρια για τον πίνακα, που δεν θα του λείψει, καθώς έχει στην κατοχή του άλλα 300 έργα του Ισπανού καλλιτέχνη. Η συλλογή του Ναχμάντ είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική στον κόσμο με έργα του Πικάσο.

Ο συγκεκριμένος πίνακας, λοιπόν, που λέγεται Νεκρά Φύση, απεικονίζει μια εφημερίδα και ένα ποτήρι με αψέντι πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι και ο Πικάσο τον ζωγράφισε το 1921.

Η Μποργκόνιο ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει την καλή της τύχη και είπε ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ της τίποτα σε κληρώσεις, λοταρίες ή τυχερά παιχνίδια.

Η ίδια λέει ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τον πίνακα, είναι η μελλοντική ασφάλεια του γιου της και ότι τώρα θα αναζητήσει ένα μουσείο για να εκτεθεί το έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM