Επανεκκίνηση τον Μάϊο βλέπουν οι κατασκευαστές

Οι συζητήσεις για την επανεκκίνηση της… κοινωνίας όσο η πανδημία του κοροναϊού δείχνει να κάμπτεται πληθαίνουν και αυτό δεν συμβαίνει μονάχα στην χώρα μας.

Παγκοσμίως εξετάζονται μέτρα για το πώς θα επιστρέψουμε, σταδιακά βεβαίως, σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς και το ίδιο συμβαίνει και στους κατασκευαστές αυτοκινήτων οι οποίοι δεν βλέπουν την ώρα να βάλουν μπροστά τα εργοστάσια τους και να ξεκινήσουν να παράγουν ξανά.

Στη Γερμανία για παράδειγμα, όπου δεν διατάχθηκε διακοπή της παραγωγής αλλά αυτή επήλθε ως επακόλουθο της μειωμένης ζήτησης και του περιορισμού των μετακινήσεων, η BMW θα πατήσει το “restart” στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της, αυτό στο Dingolfing, στις 11 Μαΐου ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα ανοίξουν οι μονάδες της στο Μόναχο, τη Λειψία και το Regensburg, όπως και το εργοστάσιο της Mini στην Αγγλία.

Το εργοστάσιο της Rolls-Royce στο Goodwood δε, αναμένεται να επανεκκινήσει την παραγωγή στις 4 Μαΐου ενώ την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και αυτό στο Spartanburg των Η.Π.Α. που κατασκευάζει SUV για την παγκόσμια αγορά.

Η Mercedes-Benz δε, επίσης ετοιμάζεται να ανεβάσει ρυθμούς στις εγκαταστάσεις της στο Sindelfingen και στην Βρέμη.

Όσον αφορά στην Fiat Chrysler Automobiles και την Ιταλία, το εργοστάσιο που κατασκευάζει βανάκια στο Sevel θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του σήμερα, με μειωμένη παραγωγή φυσικά, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στο Melfi.

Στην Γαλλία, η Toyota έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή στην Valenciennes και η Renault θα ξεκινήσει αύριο την δουλειά στο Flins, όπου κατασκευάζονται το Zoe καθώς και το Nissan Micra.

Το PSA Group από την άλλη, δεν έχει ανακοινώσει πότε θα ανοίξει τα εργοστάσια του στην Ευρώπη καθώς ορθά συνδέει την παραγωγή με την ζήτηση.

Εφόσον τα σημεία πώλησης παραμένουν κλειστά λοιπόν, το ίδιο κάνει και τις παραγωγικές μονάδες του και επανεξετάζει την κατάσταση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι η Βαρκελώνη θα ανοίξει στις 4 Μαΐου και δοκιμάζει πιλοτικά μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο στο Sunderland της Αγγλίας ενώ στο Solihul όπου συναρμολογεί αυτοκίνητα η Jaguar-Land Rover, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 18 του ίδιου μήνα. Στις 18 θα ξεκινήσει η παραγωγή και στη Nitra της Σλοβακίας.

Η Volvo πάντως άνοιξε το εργοστάσιο της στην Torslanda στις 20 Απριλίου, αφού τροποποίησε σημαντικά τις διαδικασίες παραγωγής.

Περιττό να αναφέρουμε δε, ότι ακόμα και εκεί που θα ξεκινήσουν να δουλεύουν και πάλι, τα εργοστάσια θα το κάνουν με σαφώς μειωμένους ρυθμούς παραγωγής μέχρις ότου να επιστρέψει η ζήτηση στα προ-πανδημίας επίπεδα και με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM