Γκρέτα Τούνμπεργκ: Έκανε δωρεά στη UNICEF 100.000 δολάρια

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έκανε δωρεά στη UNICEF 100.000 δολάρια, για την προστασία των παιδιών απέναντι στην πανδημία.

Το συγκεκριμένο ποσό, το είχε λάβει ως βραβείο από τη δανέζικη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Human Act». Η ΜΚΟ την είχε βραβεύσει για την «ακούραστη προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής».

Η Γκρέτα Τούνμπερκ δήλωσε τα εξής: «Όπως η κλιματική κρίση, έτσι και η πανδημία του κορονοϊού είναι μια κρίση των δικαιωμάτων των παιδιών. Θα επηρεάσει όλα τα παιδιά, τώρα και μακροπρόθεσμα, αλλά ο αντίκτυπος στις ευάλωτες ομάδες θα είναι ο ισχυρότερος. Ζητώ από όλους να προσφερθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μου, υποστηρίζοντας τη ζωτικής σημασίας εργασία της UNICEF να σώζει τις ζωές παιδιών, να προστατεύει την υγεία και να συνεχίζει την εκπαίδευση»

Παράλληλα, η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF, Ενριέτα Φορ, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η πανδημία του κορονοϊού είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που, εδώ και γενιές, έχει δει ο κόσμος. Τα παιδιά και τα νεαρά άτομα είναι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από τις παράπλευρες συνέπειες της COVID-19 και, κατά συνέπεια, είναι απλά φυσιολογικό να θέλουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM