Ασθένεια μετέτρεψε 10χρονο αγοράκι σε «φίδι» (photos)

Σπάνια ασθένεια: Σοκάρει η εικόνα ενός 10χρονου αγοριού το οποίο δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει την ασθένειά του, αλλά και τον τρόμο όσων των αντικρίζουν.

Ο λόγος για τον μικρό Ινδό, Τζαγκανάθ, ο οποίος σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Daily Mail - πάσχει από φυλλοειδή ιχθύωση, μια ανίατη ασθένεια κατά την οποία το δέρμα δεν αποβάλλει τα νεκρά του κύτταρα.

Στο χωριό οι άνθρωποι τον φοβούνται και δεν τον πλησιάζουν ενώ του έχουν βγάλει το όνομα «παιδί - φίδι».

Η συγκεκριμένη ασθένεια χτυπάει έναν στους 200.000 ανθρώπους…

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΛΛΟΕΙΔΗΣ ΙΧΘΥΩΣΗ

Η φυλλοειδής ιχθύωση ή ιχθύαση είναι κληρονομική νόσος. Εμφανίζεται κατά τη γέννηση, τη νεογνική ή και βρεφική ηλικία. Μεταβιβάζεται κατά τον φυλοσύνδετο υπολειπόμενο χαρακτήρα, συνεπώς ουσιαστικά προσβάλλει μόνο τους άρρενες.

Κλινική εικόνα

Το εξάνθημα συνίσταται από μεγάλα λέπια, φαιά, μελανά ή κιτρινωπά. Τα λέπια καταλαμβάνουν συνήθως όλη την επιφάνεια του σώματος και ιδιαίτερα την κοιλιακή χώρα και το τριχωτό της κεφαλής. Οι τρίχες είναι λεπτές και ξηρές. Το εξάνθημα μπορεί να είναι γενικευμένο και συνήθως είναι συμμετρικό. Καταλαμβάνει κυρίως τον κορμό και τις εκτατικές επιφάνειες των άκρων. Χαρακτηριστικό της νόσου είναι η απουσία δερματικών βλαβών από τις καμπτικές επιφάνειες των μεγάλων αρθρώσεων(αγκώνες,ιγνυακές και μασχαλιαίες κοιλότητες).

Πρόγνωση-Θεραπεία

Η νόσος διαρκεί εφ' όρου ζωής, χωρίς βελτίωση. Κατά τη 2η με 3η δεκαετία της ζωής μπορεί να εμφανιστεί θόλωση του κερατοειδούς. Ως συμπτωματική θεραπεία χρησιμοποιούνται μαλακτικές αλοιφές, υγρά επιθέματα ή αμυλούχα λουτρά. Επίσης ορισμένοι συνιστούν τη χρησιμοποίηση ρετινοειδών από του στόματος,ενώ σπανίως χρησιμοποιούνται και κερατολυτικά φάρμακα.

Δείτε παρακάτω τις συγκλονιστικές φωτογραφίες:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM