Κορονοϊός: Νέο τριπλό αρνητικό ρεκόρ – 3316 κρούσματα

Κορονοϊός: «Σφαδάζει» το ΕΣΥ με το νέο τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

O κορονοϊός συνεχίζει ακάθεκτα την αυξητική του τάση στην Ελλάδα, καθώς στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 3316 κρούσματα. Παράλληλα, νέο ρεκόρ σημειώθηκε σε διασωληνωμένους και θανάτους.

Οι θάνατοι άγγιξαν για πρώτη φορά τους 50, ενώ οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 300. Τα ρεκόρ που σημειώνει ο κορονοϊός διαδέχονται το ένα το άλλο, προκαλώντας ιδιαίτερα ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 3316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια από τις 21:00

Σε εφαρμογή μπαίνει ξανά η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες σε όλη την Ελλάδα, έπειτα από ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και θα ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Μόνο τρεις οι λόγοι μετακίνησης

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε πως μόνο για τρεις λόγους θα είναι δυνατή η μετακίνηση κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Νέα εισήγηση λοιμωξιολόγων

Βλέποντας την κατάσταση να εκτροχιάζεται και μέρα με τη μέρα οι αριθμοί να αυξάνονται, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προχώρησε σε νέα εισήγηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι λοιμωξιολόγοι τόνισαν την αναγκαιότητα ενός καθολικού lockdown, ενώ εισηγήθηκαν να κλείσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.

Από το «στόχαστρό» τους δεν διέφυγαν ούτε οι δημόσιες υπηρεσίες. Οι ειδικοί υπογράμμισαν πως επιβάλλεται να κλείσουν και οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM