Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι – 1388 κρούσματα

Κορονοϊός: «Έσπασαν τα κοντέρ» οι διασωληνωμένοι όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ενώ τα κρούσματα σημείωσαν πτώση.

O κορονοϊός σαρώνει την Ελλάδα, καθώς στη σημερινή ενημέρωση ανακοινώθηκαν 1388 κρούσματα από τη Βάνα Παπαευαγγέλου. Συγχρόνως, οι διασωληνωμένοι σημείωσαν νέο αρνητικό ρεκόρ.

Οι θάνατοι έφτασαν τους 84, ενώ οι διασωληνωμένοι «έσπασαν τα κοντέρ» με τον αριθμό να φτάνει τους 549. Τα ρεκόρ που σημειώνει ο κορονοϊός διαδέχονται το ένα το άλλο, προκαλώντας έντονη ανησυχία για το τι θα επακολουθήσει με τα κρούσματα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται πως την έκτακτη ανακοίνωση των κρουσμάτων την έκανε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, καθώς η ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ «έπεσε».

Γεωργιάδης: Δύσκολο να λειτουργήσει η εστίαση την περίοδο των Χριστουγέννων

Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε δύσκολη τη λειτουργία της εστίασης ακόμα και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Φαίνεται ότι δυστυχώς τα νούμερα δεν είναι ακόμα αυτά που θα θέλαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Συμμερίζομαι απόλυτα όλη την αγωνία των ανθρώπων που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν, και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κάνει μεγάλες αγορές για να ικανοποιήσουν την υψηλή ζήτηση των εορτών. Είναι φυσιολογικό να θέλουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά εποχικά προϊόντα.

Ωστόσο, ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM