Κορωνοϊός: Πέθανε 15χρονη στο νοσοκομείο Θήβας – Διασωληνωμένη η μητέρα της

Κατέληξε 15χρονη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Θήβας - Η μητέρα της βρίσκεται διασωληνομένη στον Ευαγγελισμό

Σοκ και θλίψη προκαλεί η είδηση θανάτου 15χρονης κοπέλας από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα η ανήλικη εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε. Η μητέρα της νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου «η 15χρονη εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας με συμπτώματα του ιού. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο γεγονός».

«Κάνω έκκληση στους δημότες για μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων» πρόσθεσε ο κ. Αναστασίου. Σύμφωνα με το evima.gr το κορίτσι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

1261 κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1261 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5851 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 244 (73.0% άνδρες).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 158716 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 24 έως 103 έτη).

Σενάρια για σκληρότερα μέτρα στην Αττική

Υπενθυμίζεται πως επικρατούν τα σενάρια για εφαρμογή σκληρότερου lockdown στην Αττική ύστερα από τον τετραψήφιο αριθμό των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα χθεσινά επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς είχαμε 1261 νέα κρούσματα. Σημειώνεται, πως ο αριθμός κρουσμάτων ήταν και πάλι τόσο υψηλός μετά τις 29 Δεκέμβρη, όπου τότε είχαμε 1047 κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σκληρό σενάριο που επικρατεί και πρόκειται να ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, θα είναι ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων έως τις 17:00 έτσι ώστε να μπορέσει να επιβληθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00. Ανάμεσα στις σκέψεις των αρμοδίων είναι και η πιθανή παρέμβαση στην λειτουργία των σχολείων, ωστόσο μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν φαίνεται να συνηγορούν στο ότι η κατάσταση προς το παρόν απαιτεί κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM