Κορονοϊός: 2135 κρούσματα και 101 νέοι θάνατοι

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων ανακοινώθηκε και την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, με τα κρούσματα να ξεπερνάνε για άλλη μια φορά τις δύο χιλιάδες.

O κορονοϊός «θερίζει» την Ελλάδα, καθώς στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 2135 κρούσματα. Συγχρόνως, νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Οι θάνατοι έφτασαν τους 101, ενώ οι διασωληνωμένοι έσπασαν το κοντέρ με τον αριθμό να φτάνει τους 562. Τα ρεκόρ που σημειώνει ο κορονοϊός διαδέχονται το ένα το άλλο, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για το τι έπεται, καθώς η αυξητική πορεία στα κρούσματα συνεχίζεται.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95137, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

4840 (5.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 24679 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

562 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1815 θανάτους συνολικά στη χώρα. 721 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

Δερμιτζάκης: «Ιούνιο, ίσως και Μάιο, πίσω στην κανονικότητα»

O Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να γίνει παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας προτού γίνει άρση του lockdown. Ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «Τον Ιούνιο, ίσως και το Μάιο, τα πράγματα θα είναι σχεδόν κανονικά, θα γυρίσουμε στην κανονικότητα».

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης αναφερόμενος στην πανδημία και στην επιστροφή στην κανονικότητα, δήλωσε πως η παράταση μιας εβδομάδας στο lockdown, δηλαδή μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου, είναι απαραίτητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM