Κοροναϊός: Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων – 2166 κρούσματα

Κοροναϊός: Πάνω από δύο χιλιάδες κρούσματα ανακοινώθηκαν για δεύτερη φορά την Τρίτη 3 Νοεμβρίου από τον ΕΟΔΥ, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 2166 κρούσματα. Παράλληλα, νέο ρεκόρ σημειώθηκε και στους διασωληνωμένους, οι οποίοι έφτασαν τους 169!

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

ΜΕΘ: Πληρότητα 100% στη Δυτική Μακεδονία

Παράλληλα, με τα αυξανόμενα κρούσματα, οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όσο πάει λιγοστεύουν.

Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς αν η κατάσταση χειροτερέψει, θα χρειαστεί οι ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ, να μπουν σε κοινό θάλαμο και να βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Υπενθυμίζεται, πως η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ στη Δυτική Μακεδονία έχει φτάσει 100%.

Χωρίς πνευμονολόγο το ΑΧΕΠΑ

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης ανέφερε πως το νοσοκομείο δε διαθέτει πνευμονολογική κλινική, ούτε πνευμονολόγους.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως τα περιστατικά κοροναϊού επιβλέπονται από παθολόγους και λοιμωξιολόγους.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 100 ασθενείς με κοροναϊό σε απλούς θαλάμους, ενώ 21 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κλίνες ΜΕΘ. Σημειώνεται, πως οι συνολικές κλίνες ΜΕΘ είναι 25.

Κοροναϊός: Διαδοχικά κύματα μέχρι το τέλος του χειμώνα

Σύμφωνα με το Επιστημονικό Συμβούλιο της Γαλλίας, πρόκειται να υπάρξουν διαδοχικά κύματα αναφορικά με την πανδημία μέχρι τέλος χειμώνα και της άνοιξης 2021.

Το γαλλικό Επιστημονικό Συμβούλιο αναφέρει κατά την τελευταία του γνωμοδότηση πως «έχουμε συνεπώς μπροστά μας πολλούς μήνες με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM