Κοροναϊός-Ναυπακτία: Κρούσμα στο Κέντρο Υγείας - Σε καραντίνα χωριό

Στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κοροναϊού ανάμεσα στο προσωπικό. Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους, οι κάτοικοι ενός χωριού στην Ορεινή Ναυπακτία, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, μπήκαν σε οικειοθελή καραντίνα.

Εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό, αν και συμπτωματικός, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικών τεστ. Να σημειωθεί πως το Κέντρο Υγείας συνεχίζει να λειτουργεί, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Την ίδια ώρα, αναμένονται περαιτέρω οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Σε καραντίνα ένα ολόκληρο χωριό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε προληπτική καραντίνα μπήκαν οι κάτοικοι ενός χωριού στην ορεινή Ναυπακτία, καθώς, ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που επισκέφτηκε το χωριό για ένα μνημόσυνο. Η γυναίκα ήρθε από την Αθήνα και αφού έκανε το τεστ γυρνώντας στην Αθήνα, έμαθε ότι είναι θετική.

Ποια μέτρα έχει λάβει ο Δήμος Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Παράλληλα, υπάρχει επικοινωνία και με τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού, την Κυριακή στο μνημόσυνο βρέθηκαν περίπου 40 άτομα και τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας.

Το τεστ που έγινε στο σύζυγο της ήταν αρνητικό, ενώ οι 30 κάτοικοι της Κεντρικής αποφάσισαν να μπουν σε καραντίνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους περιμένοντας οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM