Κοροναϊός: Νέα μέτρα φέρνει το ρεκόρ κρουσμάτων

Δραματική είναι η κατάσταση στη χώρα μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφηκαν χθες Τρίτη (20/10), γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους λοιμωξιολόγους, φέρνοντας νέα μέτρα στο «τραπέζι».

Τα ημερήσια κρούσματα κοροναϊού έκαναν νέο «άλμα», φτάνοντας τα 667. Παράλληλα, υπό πίεση παραμένει το εθνικό σύστημα υγείας (ΕΣΥ), καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός. Η κατάσταση αυτή κρούει των κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, και μετά την έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Χαρδαλιά, Κικίλια, Τσιόδρα και Αρκουμανέα, φαίνεται πως νέα μέτρα ενάντια στη διασπορά του ιού είναι προ των πυλών.

«Πρωταγωνίστρια» η Αττική

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, «η κατάσταση είναι εύθραυστη» μετά τα χθεσινά 250 νέα κρούσματα. Συνεπώς, είναι ακόμα επικίνδυνη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση.

Μια «ανάσα» από το «επίπεδο 3» η Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, κρίσιμα είναι τα πράγματα και στη συμπρωτεύουσα μετά και τα τελευταία αυξημένα κρούσματα (125 χθες Τρίτη) στην πόλη.

Επιπλέον, έντονη ανησυχία εμπνέει και η διασπορά σε Καστοριά, Σέρρες και Ιωάννινα. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται ένα βήμα πριν από το τοπικό lockdown – όπως αυτό που ισχύει ήδη στην Κοζάνη.

Μάσκες παντού και τοπικά lockdown

Στη νυχτερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, έγινε μια εκτεταμένη ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποφασίστηκαν -επίσημα- νέα μέτρα, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι αποφάσεις μετατίθενται για Παρασκευή, όπου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη.

Τι μέτρα έπεσαν στο «τραπέζι»

Στο «τραπέζι» έπεσε ξανά η πρόταση για καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και σε σε εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον για τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο –και η Αττική- αλλά δεύτερο χρόνο. Επίσης, επέστρεψαν τα σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες. Και φυσικά, το επικρατές σενάριο είναι τα τοπικά lockdown όπου αυτά κρίνονται απαραίτητα.

Συνεπώς, τα επικρατέστερα σενάρια έχουν ως εξής:
  • Καθολική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους
  • Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 ως τις 6 το πρωί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM