Κοροναϊός: Υγειονομική βόμβα η Λάρισα-44 νέα κρούσματα

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλία. Η Λάρισα σήμερα μετρά 44 νέα κρούσματα ενώ και τα Τρίκαλα αλλά και η Καρδίτσα μένουν ψηλά στη λίστα των νοσούντων.

 

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει καθημερινά τους αρμόδιους των τεσσάρων μεγάλων Νομών για την εξέλιξη της πανδημίας, τις νέες εστίες αλλά και την πορεία τψν ήδη νοσηλευομένων.

Τρίκαλα

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στην περιοχή των Τρικάλων, καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα 4 εκ των οποίων αποτελούν επαφές κρουσμάτων και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια κατόπιν συμπτωματολογίας.

Λάρισα

Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα 23 από αυτά αποτελούν επαφές κρουσμάτων και δέκα από αυτά προέκυψαν κατόπιν εξέτασης στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, εννέα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας και τέσσερα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια.

  • Επιπρόσθετα 7 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια, δύο στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και δύο στο Γ.Ν. Λάρισας ενώ 2 ακόμη κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψαν ένα κατόπιν δειγματοληψίας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας.
  • Τέλος 12 κρούσματα προέκυψαν από την χθεσινή μαζική τυχαία δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests). Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα Covid -19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM