Κοροναϊός: Ξέφυγε η κατάσταση - 865 νέα κρούσματα

Σοκαριστικά είναι τα νέα αριθμητικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, καθώς ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 865 κρούσματα.

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει «ξεφύγει» για τα καλά από τα χέρια της κυβέρνησης, με τα  κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς και τα κάποτε 200 ημερήσια κρούσματα να μοιάζουν «όαση»

Ανεπαρκείς τακτικές

Οι τακτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ιδιαίτερα δυναμικές για τον περιορισμό της πανδημίας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, ωστόσο τώρα κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει.

Το πρόβλημα όσο πάει γίνεται όλο και πιο έντονο και οι παρεμβάσεις της πολιτείας φαίνονται ξεκάθαρα ανεπιτυχείς.

Είναι εμφανές πως τα υπάρχοντα μέτρα δεν είναι επαρκή, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει «εκτροχιαστεί». Σε ένα γενικό πλαίσιο φαίνεται πως έχουμε χάσει το τρένο της επιστροφής. Μπορεί τελικά να γίνει κάτι, για να σωθεί εν μέρει έστω και αργά η τραγική κατάσταση της υγειονομικής κρίσης.

Κεφάλαιο «Rapid tests»: Μήπως ήρθε αργά;

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολλά rapid tests λαμβάνουν χώρα σε συνοικίες της Αθήνας, αποκαλύπτοντας επιπλέον κρούσματα.

Είναι πιθανό, πως αν τα rapid tests είχαν τεθεί σε λειτουργία από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας, οι αριθμοί της Ελλάδας για τον κοροναϊό να μην ήταν τόσο ευνοϊκοί.

Μήπως τελικά η άγνοια τόσων μηνών, να μας έδινε την ψευδαίσθηση μιας χώρας-πρότυπο ενάντια στην πανδημία;

Κανείς δεν ξέρει. Πλέον μιλάνε οι αριθμοί, οι οποίοι όσο πάει χειροτερεύουν, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου και εσωτερικευμένης ανασφάλειας για το τι έπεται.

Ο ρόλος της ατομικής ευθύνης «πήγε περίπατο»

Και κάπου εδώ εγείρεται το ζήτημα της ατομικής ευθύνης, για το οποίο έχει κάνει έκκληση πολλάκις η κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση, που ενώ πριν το καλοκαίρι είχε λάβει τα εύσημα απ' όλη την Ευρώπη για τους χειρισμούς της, έχει αφήσει στο έλεος του Θεού την έξαρση της πανδημίας, καθώς δεν λαμβάνει κανένα δραστικό μέτρο πια, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα.

Δυστυχώς, τη χάσαμε τη «μπάλα»...

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

«Σήμερα ανακοινώνουμε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM