Αυτός είναι ο κωδικός για μετάβαση στα καταστήματα από τη Δευτέρα (07/12)

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν μερικά συγκεκριμένα καταστήματα ενόψει των Χριστουγέννων και λόγω αυτού υπάρχει συγκεκριμένος κωδικός, τον οποίο πρέπει να στέλνουν οι πολίτες για τη μετάβασή τους σε αυτά.

Ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης γνωστοποίησε με ποιον τρόπο θα μπορούν οι πολίτες να μεταβαίνουν στα καταστήματα που αναμένεται να ανοίξουν από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Έτσι, ο κωδικός, που επιβάλλεται να στέλνει κάθε πολίτης για μετάβαση σε καταστήματα με εποχικά είδη, είναι το νούμερο «2» στο γνωστό πλέον 13033.

Αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα για αποστολή SMS, τότε μπορεί να συμπληρώσει το έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή να έχει πάνω του μια χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν καταστήματα λιανικής πώλησης που αφορούν εποχικά είδη, όπως χριστουγεννιάτικα δέντρα και εν γένει εορταστικά είδη. Η λειτουργία των εν λόγω μαγαζιών θα έχει διάρκεια μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Εννοείται πως συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα για την καθολική χρήση της μάσκας, όπως και η απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των ατόμων.

Επίσημη παράταση καραντίνας μέχρι 14 Δεκεμβρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επισημοποίησε την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Εκτός από την παράταση του lockdown, θα επιτρέπεται η πώληση των χριστουγεννιάτικων προϊόντων και από τα σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM