Κύθηρα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκόλλησης των δύο φορτηγών πλοίων

Αποκολλήθηκαν τα δύο φορτηγά «KIVELI» σημαίας Λιβερίας και «AFINA I» σημαίας Μάλτας, τα οποία είχαν συγκρουστεί ανοιχτά των Κυθήρων

Τα δύο πλοία που είχαν συγκρουστεί, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στις 13 Φεβρουαρίου ανοιχτά των Κυθήρων αποκολλήθηκαν νωρίτερα σήμερα (29/3).

Τα δύο φορτηγά, το «KIVELI» σημαίας Λιβερίας και το «AFINA I» σημαίας Μάλτας, συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή 10 μίλια βορειοδυτικά των Κυθήρων, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και στα δύο. Στη συνέχεια, ρυμουλκήθηκαν επικολλημένα στον όρμο Βατίκων με τη βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών.

Να σημειωθεί πως το φορτηγό πλοίο «KIVELI» είχε πέσει με την πλώρη στη μέση του φορτηγού «AFINA I». Το «KIVELI» παραμένει στον όρμο Βατίκων, όπως και το «AFINA I», παρουσία τριών ρυμουλκών πλοίων καθώς και υπό την επιτήρηση δύο περιπολικών σκαφών για την παροχή τυχόν συνδρομής.

Το «AFINA I» με 18 μέλη πλήρωμα –16 Γεωργιανοί και 2 Ρώσοι– είναι φορτωμένο με 12.069 μετρικούς τόνους σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία. Από την άλλη, το «KIVELI» με 24 άτομα πλήρωμα –1 υπήκοο Γεωργίας και 23 από τις Φιλιππίνες)– είναι φορτωμένο με 36.100 μετρικούς τόνους λίπασμα και είχε προορισμό τη Βουλγαρία.

Στα δύο πλοία πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσια επιθεώρηση από δύο επόπτες ιδιωτικών καταδυτικών συνεργείων. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως από τη σύγκρουση των δύο πλοίων δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τέλος, από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους των «KIVELI» και «AFINA I», μέχρι την προσκόμιση των κυβερνητικών πιστοποιητικών καλής αξιοπλοΐας των πλοίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM