Κικίλιας: Μέχρι το Σάββατο 500.000 εμβολιασμοί στη χώρα

Ο Βασίλης Κικίλιας φοράει μάσκα

500.000 εμβολιασμοί προανήγγειλε ότι θα γίνουν έως το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επισκεφθεί υγειονομικές δομές της πόλης. Ο υπουργός βρέθηκε στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και συνομίλησε με εκπροσώπους της διοίκησης.

500.000 εμβολιασμοί έως το Σάββατο

Ο Βασίλης Κικίλιας, αμέσως μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για την εμβολιαστική εκστρατεία που είναι σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως όλη αυτή η πρωτόγνωρη επιχείρηση γίνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία και πως, καθώς θα έρχονται περισσότερα εμβόλια, θα αυξάνονται οι ροές προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Όπως είπε, μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί συνολικά 500.000 εμβολιασμοί.

Νέα εμβολιαστικά κέντρα

Επισήμανε, δε, ότι τη Δευτέρα θα δημιουργηθούν έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία είναι ήδη 52 στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε μάλιστα πως σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει και το πρώτο mega εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ύστερα από τη δυσάρεστη είδηση που γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με την παράλυση της νοσηλεύτριας του Νοσοκομείο Κέρκυρας ως παρενέργεια της δεύτερης δόσης του εμβολίου, οι πολίτες τείνουν να είναι περισσότερο ανήσυχοι για τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων.

Η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου 100% στα λύματα της πόλης.

Ειδικότερα, τα δείγματα ελήφθησαν την Παρασκευή 5 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των μετρήσεων, σε σύγκριση με τις μετρήσεις της 1ης και 3ης Φεβρουαρίου, φαίνεται 100% αύξηση της συγκέντρωσης του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα.

Το ποσοστό της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου ανιχνεύεται σε επίπεδα αντίστοιχα της 20ής Οκτωβρίου, αλλά χαμηλότερα της συγκέντρωσης των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου, όταν είχε ξεκινήσει μια εκθετική αύξησή της το φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM