Καιρός: Ψυχρή εισβολή από σήμερα - Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά

Ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία - Που αναμένονται χιονοπτώσεις

Από σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου αναμένεται μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ψυχρής εισβολής, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα θα υποχωρήσουν σε σχέση με χθες έως και 10 βαθμούς κατά τόπους, κάτι που παρουσιάζεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Ειδικότερα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 02/03.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για αύριο Δευτέρα, αναμένονται στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Πελοπόννησο και στο νότιο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες.

Παράλληλα βροχές αναμένονται στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από το απόγευμα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7, και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM