Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, σκόνη και ισχυρούς ανέμους (pics)

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αλλάξει εντελώς το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας με βροχές, τοπικές καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και ενισχυμένους ανέμους.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού εντός των επόμενων ωρών σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς σε ισχύ θα είναι τελικά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ για την πρόσκαιρη κακοκαιρία.

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία από σήμερα

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή (16/10) αναμένεται να παρουσιάσει τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Προς το βράδυ η κακοκαιρία φαίνεται πως θα «κινηθεί» προς την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θράκης και περιοχές της Θεσσαλίας.

Παράλληλα, οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί), ενισχυμένους ανέμους, καθώς και χαλαζοπτώσεις.

Ανεμοστρόβιλοι στο Κεντρικό Ιόνιο

Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo, ευνοϊκές θα είναι και οι συνθήκες για τον σχηματισμό ανεμοστρόβιλων ή υδροσιφώνων στο κεντρικό Ιόνιο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Επιπλέον, αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σε πολλές περιοχές της χώρας. Ενώ ταυτόχρονα, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως έξι μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και έως επτά μποφόρ στο Ιόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM