Κακοκαιρία Λέανδρος: Χιόνι και παγωνιά σε Κεντρική Ελλάδα - Σε επιφυλακή οι αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία Λέανδρος - Οι Αρχές σε κόκκινο συναγερμό - Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Ο «Λέανδρος» έκανε την εμφάνισή του στην Κεντρική Ελλάδα καθώς αμέσως μετά τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ευρυτανία, τη Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρειο Εύβοια αλλά και τη Φωκίδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ιδιαίτερα έντονες χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Στην Ευρυτανία το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 5 εκατοστά και ήδη τα μηχανήματα της Περιφέρειας ρίχνουν αλάτι και κρατούν ανοιχτό το δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι στις Ράχες Τυμφρηστού και από Καρπενήσι προς Αγρίνιο στο Μπαγασάκι.

Χαμηλές θερμοκρασίες στην Αττική

Στην Αττική, το Σάββατο ξεκίνησε με βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες (από 3 ως 7 βαθμούς), ενώ στα ορεινά έχει αρχίσει να πέφτει και χιόνι. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει επιβληθεί διακοπή κυκλοφορίας: στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του τελεφερίκ με κατεύθυνση προς Πάρνηθα, για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το 4ο χιλιόμετρο της ΠΕΟ Αθηνών - Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Η κίνηση των ΙΧ από το 4ο χιλιόμετρο της Αθηνών - Θηβών στο ρεύμα προς Θήβα γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Επιπλέον, στο υψος της Νέας Κηφισιάς, η τροχαία σταματά τις νταλίκες που κινούνται προς Λαμία

Παράλληλα, ήδη τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς έχουν ρίξει τόνους αλάτι στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού έτσι ώστε να κρατήσουν ανοιχτά τα κρίσιμα σημεία όπως επίσης και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου και Λαμίας 'Αμφισσας. Επιπλέον, δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό σταθμευμένα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Ο καιρός αύριο Κυριακή 17/1

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και κυρίως στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου θα χιονίζει κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και νωρίς το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα είναι ολικός.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Ειδικότερα, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην:

  • Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του τελεφερίκ με κατεύθυνση το όρος Πάρνηθα
  • Για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το 4ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών –Θηβών ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα
  • Η κίνηση των ΙΧΕ αυτοκινήτων από το 4ο χιλιόμετρο ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών ρεύμα προς Θήβα θα γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM