Κακοκαιρία: Καταστροφές και προβλήματα σε διάφορες περιοχές

Προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία - Κατέρρευσε αντιπλημμυρικό έργο που μόλις είχε παραδοθεί στη Ναύπακτο

Προβλήματα και καταστροφές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας δημιούργησε η κακοκαιρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, από αύριο Πέμπτη 14/1 ο καιρός ετοιμάζει χιονοπτώσεις στην βόρεια Ελλάδα αλλά ακόμα και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ειδικότερα, χιόνια αναμένονται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ από την Παρασκευή (15/1), το ψύχος αναμένεται να γίνει αισθητό τόσο στα κεντρικά όσο και στα νότια της χώρας.

Χιόνια στα Βόρεια προάστια της Αττικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πιθανό να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αττικής το πρωί της Παρασκευής αλλά και στα νησιά του βόρειου και βορειανατολικού Αιγαίου. Στα βόρεια, κεντρικά και τα νότια ορεινά της χώρας αναμένεται ισχυρός παγετός με πολικές θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Καταιγίδες σε Αττική και νησιά

Αναφορικά με τον καιρό τις επόμενες ώρες, αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας με τοπικές καταιγίδες στην Αττική και στα νησιά. Από το βράδυ της Τετάρτης θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια σε δυτική και ανατολική Μακεδονία.

Ναύπακτος: Κατέρρευσε αντιπλημμυρικό έργο που μόλις είχε παραδοθεί

Μεγάλη ζημιά προκλήθηκε στη Ναύπακτο και συγκεκριμένα στην περιοχή Πινακάδες. Πριν περίπου ένα μήνα είχε ολοκληρωθεί αντιπλημμυρικό έργο αλλά κατέρρευσε ένα τμήμα του 30 μέτρων από τις βροχές της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κίνδυνος που υπάρχει τώρα είναι να παρασυρθούν κολώνες της ΔΕΗ και να μείνουν αρκετά σπίτια χωρίς ρεύμα. Σημειώνεται πως η Ναυπακτός χθες βράδυ χτυπήθηκε και από σεισμό με αποτέλεσμα μία μικρή κατολίσθηση στον εθνικό δρόμο Ναυπάκτου - Ιτέας.

Ναύπακτος πλημμύρες

Πλημμύρισε το Σουφλί

Πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει από την κακοκαιρία στο Σουφλί με τους κατοίκους να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην εκκλησία του Μικρού Δερείου. Παράλληλα, τα χωριά του ορεινού όγκου είναι αποκλεισμένα, ενώ από τον τεράστιο όγκο νερών που ξαφνικά πλημμύρισαν χειμάρρους και ρέματα, έπεσε γέφυρα που συνδέει το χωριό Μεσημέρι με το Μεγάλο Δέρειο. Τα νερά έφτασαν μέχρι την πλατεία στο Μικρό Δέρειο ενώ εξετάζεται η εκκένωση του οικισμού.

Έβρος: Μετέφεραν μαθητές με μπουλντόζα

Για πολλές ώρες εγκλωβισμένοι ήταν δάσκαλοι που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, σύμφωνα με το e-evros.gr μαθητές από το σχολείο του Απαλού, το οποίο έχει πλημμυρίσει μεταφέρθηκαν με μπουλντόζα στον δήμο Αλεξανδρούπολης!

Λέσβος: Οριακή η κατάσταση στην Καλλονή - «Έσπασε» ο ποταμός Τσικνιάς

«Δύσκολη νύχτα. Οριακή η κατάσταση στην Καλλονή. Το προσωπικό του Δήμου είναι ήδη σε επιφυλακή», έγραψε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ενώ στη συνέχεια, σε δεύτερη ανάρτηση, ενημέρωσε πως ο ποταμός έσπασε: «Δυστυχώς ο Τσικνιάς "έσπασε" χαμηλά. Ελπίζουμε οι ζημιές να είναι μικρές. Όλες οι Υπηρεσίες είναι επί τόπου», τόνισε.

Τρίκαλα: Ανέβηκε η στάθμη του Ληθαίου ένα μέτρο

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η στάθμη του Ληθαίου ποταμού ανέβηκε κατά 1 μέτρο μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, φτάνοντας το 1.60 μ.. Στο Φλαμούλι υπερχείλισε κόβοντας τον δρόμο.

Τρίκαλα ποταμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM