Γώγος: Καταργούνται οι «κίτρινες» περιοχές από τον χάρτη

Αλλαγές έρχονται στον υγειονομικό χάρτη σχετικά με τον κοροναϊό, καθώς οι «κίτρινες» περιοχές αναμένεται να καταργηθούν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε πως οι «κίτρινες» περιοχές θα καταργηθούν από τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και θα μείνουν τρεις ζώνες. Η πράσινη, η πορτοκαλί και η κόκκινη.

Κατά αυτόν τον τρόπο η ζώνη αυξημένης επιτήρησης δεν θα υπάρχει πλέον στον χάρτη, βάσει των όσων είπε ο κ. Γώγος.

Ο ίδιος ανέφερε πως φοβάται για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, τόνισε πως αν έχουμε 4 χιλιάδες κρούσματα δεν θα περιμένουμε 15 ημέρες για να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Προτάσεις Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Παράλληλα, ο κ. Γώγος αναφέρθηκε και στις εισηγήσεις που έχει κάνει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Πιο αναλυτικά, ο καθηγητής δήλωσε πως μία από τις προτάσεις της επιτροπής είναι η απαγόρευση των μετακινήσεων από τις πορτοκαλί περιοχές.

Επιπλέον, είπε πως έχει γίνει πρόταση για περιορισμό της κυκλοφορίας στους δρόμους με πιθανή λύση το κλείσιμο των χώρων εστίασης γύρω στις 22.00 το βράδυ.

Τέλος, υπογράμμισε πως αν δεν αποδώσουν τα μετρά που θα ανακοινώσει σήμερα (30/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδεχομένως να επέλθει ένα είδος lockdown με κλείσιμο επιχειρήσεων και εστιατορίων.

Φόβοι για 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα να αυξηθούν εντός του Σαββατοκύριακου και να φτάσουν μέχρι και τα 2.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM