Γώγος: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για τα σχολεία

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για τα σχολεία ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος - «Τίποτα δεν αποκλείεται στα μέτρα»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητής τόνισε πως υπάρχει ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα. Συγκεκριμένα επισήμανε πως η απόφαση είναι ειλημμένη «αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε».

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν απέκλεισε την λήψη νέων μέτρων καθώς όπως είπε «ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσει».

«Τα πάντα στο τραπέζι»

«Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι η δημόσια υγεία. Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δε έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι΄ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα», είπε.

«Μαζικοί και γρήγοροι εμβολιασμοί»

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών, ο κ. Γώγος, εξήγησε πως το πρόβλημα είναι τα ανθεκτικά στελέχη. Ειδικότερα δήλωσε: «το εμβόλιο φαίνεται ότι καλύπτει τη βρετανική μετάλλαξη και κατά πάσα πιθανότητα και τις άλλες δύο μεταλλάξεις. Το πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει στο μέλλον είναι να δημιουργούνται ανθεκτικά στελέχη. Έτσι, είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε μαζικούς, γρήγορους εμβολιασμούς για να προλάβουμε τις εξελίξεις». Επίσης, τόνισε πως οι εταιρείες μπορούν μέσα σε δύο μήνες να παράγουν εμβόλια καινούριας στόχευσης πολύ πιο εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM