Γώγος: Oι προϋποθέσεις για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Μέλος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε για τις προϋποθέσεις που χρειάζονται, ούτως ώστε να επιτευχθεί ένα περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς.

Ο κ. Γώγος φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος και επιφυλακτικός, καθώς όπως δήλωσε είναι απαραίτητη η ευλαβική τήρηση των μέτρων για να υπάρξει μεγαλύτερο άνοιγμα της αγοράς.

«Για την τήρηση των μέτρων. Βλέπω ότι υπάρχει κινητικότητα, αλλά τηρούνται τα μέτρα. Η απόλυτη τήρηση των μέτρων είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουμε… Τα κρούσματα σήμερα είναι ικανοποιητικά ακόμα. Έχουμε όμως πρόβλημα με το ΕΣΥ θέλουμε κι άλλη αποφόρτιση. Θέλει ακόμα μεγάλη προσοχή γιατί ο ιός είναι εδώ», δήλωσε συγκεκριμένα.

«Τα σχολεία προηγούνται ασυζητητί και το εμπόριο προηγείται γιατί υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Όλα προηγούνται και η εστίαση. Είναι απόφαση της πολιτείας τι θα προηγηθεί. Εμείς δώσαμε το πράσινο φως να γίνει ένα βήμα, και θέλουμε με το άνοιγμα που υπάρχει, να μην υπάρξει επιβάρυνση για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Το επόμενο πρέπει να είναι τα σχολεία», σημείωσε ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν είναι αυτονόητο, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και να σχετίζονται με οριζόντια αποκλιμάκωση της πανδημίας», εξήγησε, μιλώντας στο Mega, όσον αφορά το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και την μετακίνηση από νομό σε νομό.

«Είναι πολυπαραγοντικό το θέμα. Ο λόγος των θετικών προς τα συνολικά τεστ, να είναι κάτω από 3%. Αυτός είναι ένας καλός όρος. Να μην αυξάνεται. Αυτή την στιγμή είναι καλά. Μετά είναι η οριζόντια αποκλιμάκωση. Να δούμε και τις κόκκινες περιοχές. Έχει μεγάλη σημασία το σύστημα υγείας που εκεί τα πράγματα πάνε βασανιστικά αργά, θέλουμε να δούμε καλύτερα νούμερα. Θα κοιτάμε και το θέμα του μεταλλαγμένου ιού. Ο ιός είναι εδώ πρέπει να τηρούμε τα μέτρα», ανέφερε σε ερώτηση για τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για περαιτέρω άνοιγμα της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM