Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια-Λύκεια - Από σήμερα σε τηλεκπαίδευση

Τη Δευτέρα 11/1 το άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων - Σενάρια για άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου

Το άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι το πότε θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια για τα δια ζώσης μαθήματα. Σημειώνεται πως σήμερα θα ανακοινωθεί η μείωση της ύλης για τα μαθήματα των Πανελληνίων της Γ’ Λυκείου.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι αποφασισμένη να λειτουργήσουν όλα με υποδειγματικό τρόπο και έχει ζητήσει να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η απόφαση για τα σχολεία πάρθηκε με βάση την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως με εγκύκλιο που εστάλη στις μονάδες γνωστοποιείται ότι «οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, σήμερα». Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι σήμερα «Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια-Λύκεια

Ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείο Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ πως «Στα μέσα Ιανουαρίου θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα και να αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι μέσα στα σενάρια το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου». Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε επίσης ότι όσοι δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων, πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο και στη δουλειά τους, πάνοντε με την τήρηση των μέτρων.

Ποιος είναι ο κωδικός μετάβασης σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Για τη μετάβαση ανήλικων τέκνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από και προς τις σχολικές μονάδες, λόγω του γενικού lockdown από το Σάββατο το πρωί, επιτρέπεται από γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου. Η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: