Έρχονται τα εμβόλια - Ίσως και την άλλη εβδομάδα στην Ελλάδα

Ίσως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας τα εμβόλια στη χώρα μας, αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Θα είναι ίσως το πιο σημαντικό χριστουγεννιάτικο δώρο των τελευταίων ετών το εμβόλιο κατά του Covid-19, μιας και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών το θεωρεί το σημαντικότερο όπλο απέναντι στην πανδημία.

Στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως ακόμη και 23 ή 24 Δεκεμβρίου είναι πιθανό να βρίσκονται στη χώρα μας τα πρώτα εμβόλια, ενώ χθες ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την επιχείρηση εμβολιασμού, με την ονομασία «Ελευθερία».

Η όλη επιχείρηση της μεταφοράς χαρακτηρίζεται γιγαντιαία και σύνθετη, ενώ στην Ευρώπη οι εμβολιασμοί ξεκινούν επισήμως τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Ζαριφόπουλος: «Προχωράμε με σχέδιο»

«Πρόκειται για μια σύνθετη άσκηση, γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τον προγραμματισμό του εμβολιασμού, αλλά και με την παραλαβή, την αποθήκευση και την τροφοδοσία των Κέντρων Εμβολιασμού, καθώς δεν έχει ξαναγίνει ομαδικός εμβολιασμός. Προχωράμε με σχέδιο», ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η βασική κατεύθυνση είναι να προκαθορίσουμε τα ραντεβού και, σύμφωνα με την προτεραιότητα που θα δώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού και το υπουργείο Υγείας, να ενημερώνουμε τους πολίτες για τα προκαθορισμένα αυτά ραντεβού με ψηφιακά μέσα και μη ψηφιακά», είπε ο κ. Ζαριφόπουλος.

Λινού για εκκλησίες: Μόνο για ατομική προσευχή

Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εκτιμά πως είναι σωστή η απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή, αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα. Παράλληλα, ανέφερε πως η έγκριση του εμβολίου στις 21 Δεκεμβρίου είναι μια «πολύ καλή εξέλιξη», διευκρινίζοντας ωστόσο πως είναι «κρίσιμο το πότε θα πάρουμε τις δόσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM