Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (4/2) στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Στους δρόμους ξεχύθηκαν φοιτητές και καθηγητές με αφορμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τα επεισόδια δεν άργησαν.

Ένα βροντερό «όχι» φωνάζει αυτή την ώρα σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο θεσμοθετούνται μία σειρά από μεταρρυθμίσεις ανάμεσα στις οποίες και η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Δεκάδες είναι τα πανεπιστήμια της χώρας που εξέδωσαν ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου και μετά την επιτυχημένη πορεία διαμαρτυρίας της προηγούμενης Πέμπτης, σήμερα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων γέμισαν πάλι από κόσμο.

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα εκτροχιάστηκαν, καθώς έγιναν προσαγωγές για τα επεισόδια μετά τη φοιτητική πορεία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, την οδό Εθνικής Αμύνης πάνω από την Εγνατία και σε πάρκα και στενά πίσω από την Καμάρα ομάδα ατόμων που συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία πέταξαν πέτρες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, προξενώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Δυνάμεις τις αστυνομίας τούς απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και αποκλείοντας στενά για να τούς περιορίσουν και να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

πηγή: kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM