Επέτειος μνήμης Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «Αστακός» η Αθήνα

Επέτειος μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Πάνω από 5.000 αστυνομικοί στην Αθήνα

 Ήταν απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, όταν ένας πυροβολισμός έκοψε τη βοή της πόλης και το νήμα της ζωής του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη στυγνή δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει εκ νέου απαγόρευση των συναθροίσεων, όπως ακριβώς συνέβη και με τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 5.000 αστυνομικούς διασκορπισμένους στο κέντρο της Αθήνας, και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους. Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. θα επικαλείται τα «κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού» και θα έχει ισχύ σε ολόκληρη την επικράτεια, προβλέποντας πρόστιμα 3.000 και 5.000 ευρώ για όσους διοργανώνουν δημόσιες συναθροίσεις και 300 ευρώ για όσους συμμετέχουν σε αυτές.

Κάλεσμα να τιμηθεί η μνήμη του νεαρού Αλέξανδρου

Ωστόσο, κάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απευθύνουν με κείμενο που υπογράφουν δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλοι.

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί», σημειώνουν στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει. «Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι», υπογραμμίζουν.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο απευθύνει και το Μέτωπο Αντίστασης, δίνοντας ραντεβού στις 11.00 το πρωί της Κυριακής. Αντίστοιχα καλέσματα έχουν δημοσιευτεί στο athensindymedia για την Πάτρα, την Κομοτηνή και το Αγρίνιο.

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12.30 καλεί το ΚΚΕ (μ-λ).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM