Άγρια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με μολότοφ και πέτρες- Τραυματίες αστυνομικοί

Επεισόδια καταγράφονται στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Νέα Σμύρνη κατοίκων και φορέων ενάντια στην αστυνομική βία μετά τα βίαια χτυπήματα κατά πολιτών στην περιοχή την περασμένη Κυριακή.

Όπως ανέφερε το Open ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονται στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, έριξε μολότοφ και πέτρες προς δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχές. Οι Αρχές απάντησαν με χημικά και με χρήση της αύρας.

Οι δρόμοι γύρω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης με μολότοφ και φωτοβολίδες.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν.

Μάχες σώμα με σώμα#Νεα_Σμυρνη #antireport pic.twitter.com/37RJMw8rOc

— Human Wannabe (@human_wannabe_) March 9, 2021

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πρόκειται να κατευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης. Να σημειωθεί πως στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 5.000 με 6.000  άτομα.

Με εντολή της Αστυνομίας έχουν σταματήσει τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Τραυματίας αστυνομικός από μαζική επίθεση

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ περνούσε με το μηχανή κοντά στο πλήθος, 50 περίπου διαδηλωτές τον εντόπισαν, τον έριξαν κάτω άρχισαν να τον ξυλοκοπούν και να τον χτυπούν στο κεφάλι μέχρι που τον άφησαν αναίσθητο. Δίπλα στον τραυματία αστυνομικό βρέθηκαν πέτρες και καδρόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει τραυματιστεί από φωτοβολίδα ή από πέτρα στο κεφάλι. Υπάρχει ένα τραύμα ενδεχομένως στο λαιμό αλλά και στο κεφάλι.

Ξαφνικά στην συμβολή Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής ενώ εξελίσσονταν τα επεισόδια και το ανθρωποκυνηγητό με τις ομάδες των κουκουλοφόρων ο αστυνομικός σωριάστηκε τραυματισμένος με αίματα στο πρόσωπο, στο λαιμό αλλά και στο κεφάλι.

Η βία φέρνει μόνο βία.#Νεα_Σμυρνη pic.twitter.com/iwbGg3pHUN

— ʍքǟȶɦǟֆ 💊 (@GiannisMpathas) March 9, 2021

Αμέσως ειδοποιήθηκαν και το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης όπως επίσης και ο σταθμός του ΕΚΑΒ  προκειμένου να φτάσει εδώ και προσπαθεί να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό ο οποίος φαίνεται ότι έχει τις αισθήσεις του.

Λίγα λεπτά πριν τις 20:00 ασθενοφόρο παρέλαβε τον αστυνομικό.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μεταβαίνουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός, πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά

 

https://www.youtube.com/watch?v=s9oswfHKfEg

Residents are on the streets putting out the rubbish that have caught fire and coughing out the tear gas pic.twitter.com/nCTTSZeOrc

— Iliana Magra (@Magraki) March 9, 2021

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως στα σημερινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη υπήρξαν συνολικά τρεις τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ σημειώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, 10 συλλήψεις.

Επίθεση και στους δημοσιογράφους

Δημοσιογράφοι που βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης για να καταγράψουν τα όσα εκτυλίσσονται, δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς, οι οποίοι επιχειρούσαν να τους απομακρύνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM