Ένοπλες δυνάμεις: Ενισχύονται με 160 οπλίτες-Απαιτούμενα προσόντα

Προσλήψεις 160 θέσεων στο στρατό ξηράς πρόκειται να προκηρυχθούν με τη δυνατότητα ανανέωσης παράτασης τριών ετών

Ενισχύεται ο στρατός ξηράς, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με την οποία προκηρύσσονται 160 θέσεις οπλιτών και εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων για ανακατάταξη ή επανακατάταξη στον Στρατό Ξηράς για βραχεία περίοδο τριών ετών µε δυνατότητα παράτασης τριών ετών, οι οποίες έχουν εγκριθεί για το έτος 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 13 Νοεμβρίου (όσα υποβληθούν µετά από αυτήν την ηµεροµηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσµα).

Oι ενδιαφερόμμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να μην έχουν συµπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας (δηλ.γεννημένοι από 1-1-1996 και μεταγενέστερα), κατά την ηµερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για αρχική ανακατάταξη ή επανακατάταξη.

Τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια 14:06:03 σήμερα.

Δείτε την προκύρηξη ΕΔΩ

Υπ. Άμυνας: Αυξάνεται από 9 σε 12 μήνες η στρατιωτική θητεία

Την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το μέτρο να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πολύ σύντομα.

Κατά τρεις μήνες πρόκειται να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, φτάνοντας έτσι σε συνολική διάρκεια τους 12 μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Μάλιστα, πρόκειται για μια ανακοίνωση η οποία θα τεθεί σε ισχύ άμεσα σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός.

Να υπενθυμίσουμε πως στο Ναυτικό και την Αεροπορία η διάρκεια θητείας ανέρχεται έτσι κι αλλιώς στους 12 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM