Εξαδάκτυλος: Άμεσα κλείσιμο σχολείων - Κίνδυνος «Πορτογαλοποίησης» λόγω βρετανικής μετάλλαξης

«Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Για τον κίνδυνο να μετατραπούμε σε Πορτογαλία όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού, λόγω και της βρετανικής μετάλλαξης, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθαρίζοντας ότι την Παρασκευή πρέπει να αποφασιστεί να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αλλά όχι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, η αγορά.

«Μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας»

«Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, δεν έχουμε περιθώριο 'να το δούμε'. Δεν έχουμε περιθώριο να το ξαναδούμε, να κλείσουν τα σχολεία. Κρατεί μηχανές και ‘όπισθεν ολοταχώς’ για να μη βρεθούμε στη θέση της Πορτογαλίας έχουμε δυνατότητα να το αποφύγουμε» τόνισε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. «Από Δεύτερα κλειστές όλες οι βαθμίδες. Και ανοιχτό το εμπόριο αν μπορέσουμε να το κρατήσουμε λόγω οικονομίας, ειδάλλως αναγκαστικά να περιορίσουμε κι αυτό» εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Μέχρι 25 Ιανουαρίου, εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, είχαμε καθοδική πορεία, και συνέχιζε να είναι καθοδική, με click away στις 14 Δεκεμβρίου, κυνήγι, ψάρεμα, κομμωτήρια, είχαμε την εορταστική χαλάρωση.

«Ανιχνεύουμε διαρκώς αυξημένους αριθμούς του βρετανικού στελέχους που μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από το κλασικό, κάτι που σημαίνει ότι σε πολύ μικρό διάστημα θα είναι κυρίαρχο και παντού, η ταχύτητα θα είναι μεγάλη» υπογράμμισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Οι εμβολιασμοί των γιατρών κυμαίνονται στο 80% και περισσότερο διαβεβαίωσε πάντως, και εξήγησε ότι όσο η ενημέρωση γινόταν επαρκέστερη εμβολιάζονταν όλο και περισσότεροι.

Αγωνία για την Αττική

Ο καθηγητής μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 επεσήμανε πως «ο κορωνοϊός επελαύνει», καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων», ειδικά για τον κεντρικό Τομέα της Αθήνας, αλλά και για άλλες πόλεις της περιφέρειας: «Η Θεσσαλονίκη φλερτάρει με το "κόκκινο" ξαφνικά. Πόλεις όπως είναι η Πάτρα, όπως είναι το Λασίθι, η Ανδραβίδα και η Χαλκίδα μπήκαν στο "κόκκινο"», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για την Αττική συγκεκριμένα, περιοχές όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, σημαίνοντας «συναγερμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM