Έκκληση αναισθησιολόγου στο «Παπανικολάου»: «Βοηθήστε μας!»

Ένας αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» κάνει έκκληση βοήθειας για τις εντατικές για COVID-19 που γεμίζουν η μία μετά την άλλη και μάλιστα από «40άρηδες και 50άρηδες».

Ο αναισθησιολόγος του νοσοκομείο «Παπανικολάου», Δανιήλ Κωνσταντινίδης μέσα από ανάρτηση του στο Facebook προχώρησε σε έκκληση βοήθειας καθώς όπως αναφέρει  «βρισκόμαστε σε έναν υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου. Τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντηθεί καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη».

Παράλληλα, σημείωσε πως «οι ΜΕΘ κοντεύουν να γεμίσουν από 40άρηδες και 50άρηδες» και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν κουράγιο σε γιατρούς και νοσηλευτές, σεβόμενοι εκείνους που χάνουν τη μάχη.

«Είμαστε πλέον στα όρια μας»

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πλέον στα όρια μας για αυτό έκανα την ανάρτηση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου». Και συνέχισε λέγοντας: «Ο κόσμος φοβάται το άγνωστο, όπως και οι άνθρωποι με κορoνοϊό αισθάνονται φόβο και αγωνία».

Την ίδια ώρα, τόνισε πως ασθενείς τούς ζητούν να ενημερώσουν συγγενείς προτού τους διασωληνώσουν, εξηγώντας πως οι πιο νέοι άνθρωποι συνήθως τα καταφέρνουν. Παράλληλα, επισήμανε πως το εάν κάποιος είναι σε θέση να τα καταφέρει εξαρτάται από τη βαρύτητα της νόσου αλλά και των συμπτωμάτων.

«Το πρόβλημα είναι το σύνδρομο της αναπνευστικής δυσχέρειας που αναπτύσσεται και που καμία φορά οι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τις πρόσφατες διασωληνώσεις δύο ατόμων κάτω των 40 ετών, ο αναισθησιολόγος τόνισε πως στο δεύτερο «κύμα» του κορονοϊού, «οι ηλικίες των διασωληνώσεων έχουν πέσει αισθητά».

Ο κ. Κωνσταντινίδης, καταλήγοντας εξέφρασε τη θλίψη του για εκείνους που πιστεύουν και  λένε πως δεν υπάρχει ο ιός.

Δείτε την ανάρτηση του Δανιήλ Κωνσταντινίδη:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM