Κλείνουν προσωρινά δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κλειστοί από σήμερα δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί

Από σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, κλειστοί είναι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Γαλάτσι καθώς και στο Άλσος Βεΐκου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί άμεσα η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι όλα τα παιδάκια και οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εφόσον το επιθυμούν, θα κάνουν προληπτικά τις επόμενες μέρες τεστ κορονοϊού με έξοδα του δήμου.

Να σημειωθεί πως μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, σε Χαλκίδα και Πάτρα έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Μύκονο και Θήρα λειτουργούν κανονικά, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων αναφέρει: «Γνωστοποιείται ότι μετά τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid–19 που ανακοινώθηκαν για τον Δήμο Πατρέων, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, οι δεκαέξι (16) δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και τα τέσσερα (4) δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 6.00 π.μ.).

Παράλληλα, τα δύο (2) δημοτικά ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα παραμείνουν ανοιχτά και θα λειτουργούν με ωράριο προσαρμοσμένο με την ανάλογη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση ανακοίνωσης νέων μέτρων που επηρεάζουν τη λειτουργία των δομών θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM