Δήμος Αθηναίων: Εκατοντάδες νέοι επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης

Ο Δήμος Αθηναίων τοποθετεί εκατοντάδες νέα επιδαπέδια καλάθια απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης – Όσα δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

Εκατοντάδες επιδαπέδια καλαθάκια απορριμμάτων τοποθετεί σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ο Δήμος Αθηναίων, για μια «Αθήνα καθαρή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, για αρχή τοποθετούνται 335 επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 100 λίτρων, σε 18 κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός;

Συνολικά, ο σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση 2.000 τέτοιων κάδων σε αντίστοιχα σημεία. Τα νέα καλαθάκια είναι μεταλλικοί, γκρι κάδοι, με ενσωματωμένη κλειδαριά για την αποφυγή της κλοπής ή της καταστροφής τους, και η κατασκευή τους είναι τέτοια που τους προστατεύει από φθορές, δηλαδή αυξάνει τον χρόνο ζωής τους και μειώνει το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων, που θα έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προμηθεύεται καινούριους.

Την ίδια στρατηγική ακολουθεί ο Δήμος Αθηναίων και στους υπόλοιπους τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα, όπως η ανακύκλωση.

Πού τοποθετήθηκαν τα νέα επιδαπέδια καλάθια απορριμμάτων;

Οι δρόμοι όπου τοποθετήθηκαν οι νέοι επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων είναι: Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Όθωνος, Αμαλίας, Μητροπόλεως, Σταδίου, Ακαδημίας, Κανάρη, Πατρ. Ιωακείμ, Μαρασλή, Ερμού, Βουκουρεστίου και οι πλατείες Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Συντάγματος, Κολωνακίου και Παλαιάς Βουλής.

«Θέλει στοχευμένες παρεμβάσεις για τα μικρά, αυτά που βλέπει και ζει ο Αθηναίος και ο επισκέπτης»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως «αυτά τα μικρά κομμάτια της ζωής στην πόλη είναι στην ουσία ο πολιτισμός της καθημερινότητάς της».

«Είναι αυτά που συνήθως δεν μας απασχολούν, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο για να διατηρείται η Αθήνα καθαρή και αξιοπρεπής. Και για να γίνει αυτό, δεν χρειάζονται πολλά. Θέλει στοχευμένες παρεμβάσεις για τα μικρά, αυτά που βλέπει και ζει ο Αθηναίος και ο επισκέπτης», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM