Στα χέρια των αρχών ο δράστης του τριπλού φονικού στη Θάσο

Του Γιώργου Σόμπολου

Στα χέρια των αρχών ο δράστης του τριπλού φονικού στη Θάσο, πριν από 19 χρόνια.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται πλέον ο δράστης του τριπλού φονικού στην Θάσο που είχε συγκλονίσει την χώρα το 2001.

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από την Καβάλα, ο οποίος καταζητείτο μέσω της Ιντερπόλ σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή Ράσλοκ της Βουλγαρίας. Η σύλληψη έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και πριν λίγες ώρες ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές.

Το χρονικό του τριπλού φονικού στη Θάσο

Πρόκειται για τον άνθρωπο που σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές δολοφόνησε τον 48χρονο υπάλληλο της Πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος τότε της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο δράστης σκότωσε τους τρεις άνδρες λόγω διαφόρων που είχαν για αυθαίρετα κτίσματα.

Τα θύματα, είχαν εντοπίσει τις πολεοδομικές παραβάσεις αλλά ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το πόρισμα των δικαστικών αρχών δεν δεχόταν τις αυθαιρεσίες και «τιμώρησε» τους τρεις δημόσιους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί της Θάσου αλλά και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που ερευνούσαν για χρόνια την τριπλή δολοφονία, είχαν εντοπίσει στο σημείο της δολοφονίας 10 κάλυκες των 9 χιλιοστών, οι οποίοι προέρχονταν από δύο διαφορετικά όπλα.

Η έκδοση του συλληφθέντα στην Ελλάδα, είναι θέμα χρόνου ανέφερε αξιωματικός του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM