Ομολόγησε ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στον Ελαιώνα (pics)

Ο 27χρονος τζιχαντιστής με καταγωγή από τη Συρία, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (19/11) στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ομολόγησε σωρεία αποτρόπαιων πράξεών του.

Ομολόγησε τις φρικαλέες πράξεις του ο 27χρονος Σύρος τζιχαντιστής, που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο άνδρας συνελήφθη για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH.

Η συγκλονιστική ομολογία του 27χρονου

Ο 27χρονος παραδέχτηκε και ομολόγησε στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τις αποτρόπαιες πράξεις του ως μέλος του ISIS. Πιο συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε πως συμμετείχε στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους, έπειτα από σχετικό βίντεο που του έδειξαν.

«…Ναι, εγώ είμαι αυτός που μου δείχνετε στο βίντεο, που χτυπάω και κλοτσάω αιχμαλώτους», ομολόγησε ο ίδιος.

Αμέσως μετά εξήγησε: «Είναι από χωριό της Συρίας, όταν είχαμε εισβάλει το 2014, που τους συγκεντρώσαμε σε ένα σημείο και, αφού τους δέσαμε, αμέσως μετά τέσσερις από αυτούς που βλέπετε τους σκοτώσαμε πυροβολώντας τους».

«Δεν έχει καμία σημασία και δεν ξέρω τι έγινε με τους υπόλοιπους αιχμαλώτους. Πιστεύω, θα είχαν την ίδια κατάληξη με τους άλλους τέσσερις που σκότωσαν αυτοί που βλέπετε στο βίντεο να κρατούν τα όπλα. Εγώ έμεινα και πολεμούσα μέχρι το 2018. Και μετά πήρα την οικογένειά μου και φύγαμε για την Ελλάδα», συνέχισε ο 27χρονος τζιχαντιστής.

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής εδώ και καιρό

Να υπενθυμίσουμε πως ο 27χρονος διέμενε σε κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελαιώνα. Και, όπως φαίνεται, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφού ενημερώθηκε για την παρουσία του στη χώρα μας μετά την αίτησή του για άσυλο, έστησε ολόκληρη επιχείρηση έρευνας και ταυτοποίησης, προτού προβούν στη σύλληψή του.

Σε επαφή ήταν διαρκώς οι Αρχές με τους υπευθύνους της δομής φιλοξενίας στον Ελαιώνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις κινήσεις του 27χρονου, της συζύγου του και των πέντε παιδιών τους.

Άγνοια δηλώνει η σύζυγός του

Μετά τη σύλληψη, και παρά την ομολογία του, η σύζυγος του 27χρονου Σύρου δήλωσε άγνοια για τις δολοφονίες στις οποίες εκείνος συμμετείχε.

Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν:

Την ερχόμενη Δευτέρα (23/11) ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί τόσο για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση όσο και για τις κατά συρροή δολοφονίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM