Μάγδα Φύσσα: «Δικαίωση για όλους, μακάρι να ζούσε ο Παύλος»

Δίκης Χρυσής Αυγής: Λύγισε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, μετά το άκουσμα της απόφασης, παρέμεινε στην δικαστική αίθουσα, κλαίγοντας με λυγμούς.

Στο πλευρό της βρίσκονταν συγγενείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι την αγκάλιασαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Κατά την έξοδο της από το Εφετείο, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε:

«Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος να ζούσε να ήταν ένας από τους σακατεμένους που έχουν αφήσει, αλλά τουλάχιστον ζουν».

Αιγύπτιοι Ψαράδες

Από την πλευρά του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων Ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε: «Η 22α Οκτωβρίου του 2020 ειναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δίκη μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων. Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό μαζί με το αντιναζιστικό κίνημα έβαλε ταφόπλακα».

Παράλληλα, ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων, Θανάσης Καμπαγιάννης, ανέφερε:

«Σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούμε να πανηγυρίζουμε όψιμα. Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη. Απέναντι στην οικογένεια Φύσσα είχαμε χρέος και θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα συμπορευθούμε κι στο Εφετείο για να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση. Τα θύματα ζητούν δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για αυτούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM