Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η «μάχη» για τις αναστολές-Αποφασίζει το δικαστήριο

Το δικαστήριο, σήμερα Τρίτη (20/10) στη δίκη για την Χρυσή Αυγή, πρόκειται να αποφασίσει αν θα ταχθεί υπέρ ή κατά της εισαγγελικής πρότασης, η οποία ζητά όλοι οι καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης να παραμείνουν ελεύθεροι -πλην του Ρουπακιά-.

Η αντίστροφη μέτρηση για να πει η πρόεδρος του Δικαστηρίου το «λύεται η συνεδρίασης» στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή ξεκινά, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να αποφασίσει σύντομα κατά πόσο συντάσσεται ή όχι, με την πρόταση της εισαγγελέως.

Να υπενθυμίσουμε πως η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, υπέβαλλε χθες την πρόταση της, η οποία ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων τόσο από τους συνήγορους της πολιτικής αγωγής, όσο και από τον απλό κόσμο.

Η εισαγγελική πρόταση που υπεβλήθη χθες ζητά να παραμείνουν ελεύθεροι όλοι όσοι κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση, ένταξη ή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, εξαιρείται ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δεν δικαιούται ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση λόγω της ισόβιας κάθειρξης.

Συνεχίζονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων της ΧΑ

Στις 10:00 ξεκινά εκ νέου η συνεδρίαση του δικαστηρίου, όπου και θα συνεχιστούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της Χρυσής Αυγής αναφορικά με τις αναστολές των ποινών. Αφού ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους, ο λόγος θα δοθεί στο δικαστήριο το οποίο και θα αποφασίσει αν και ποιοι, θα οδηγηθούν τελικά στη φυλακή.

Οι συνήγοροι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και των καταδικασμένων πρώην βουλευτών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση θα τοποθετηθούν σήμερα επί της πρότασης της κ. Οικονόμου.

Η εισαγγελική πρόταση περί χορήγησης ανασταλτικού χαρακτήρα στην έφεση, ακολουθεί την αθωωτική πρόταση, τον Δεκέμβριο του 2019, περί απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εκτιμώντας ότι δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός για κανένα αδίκημα, μετά από εντολή της ηγεσίας της ΧΑ.

Το δικαστήριο αναμένεται λοιπόν να πάρει τις τελικές αποφάσεις για το ποιοι από τους  κατηγορούμενους πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές και ποιοι θα παραμείνουν ελεύθεροι. Όπως όλα δείχνουν, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία στη «δίκη-μαμούθ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM