Γυναικοκτονία - Μάνη: Ζητά συγγνώμη από τα παιδιά του ο δράστης – Σήμερα η κηδεία της 44χρονης

Μια οικογενειακή τραγωδία, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, έλαβε χώρα στην Ανατολική Μάνη. Μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους, ένας 44χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ τη σύζυγό του. Σήμερα, η κηδεία της άτυχης γυναίκας.

Η κηδεία της 44χρονης γυναίκας που έπεσε νεκρή το βράδυ της Κυριακής 22 Νοεμβρίου στη Μάνη από τα πυρά του συζύγου της ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα (24/11) το πρωί στις 10.00. Φίλοι και συγγενείς κλήθηκαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη γυναίκα που χάθηκε τόσο άδικα.

Οικογενειακές διαφορές όπλισαν το χέρι του συζυγοκτόνου

Φως στα αίτια της εν ψυχρώ δολοφονίας της 44χρονης γυναίκας μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στο χωριό του Πύργου Διρού της Ανατολικής Μάνης, επιχειρούν να ρίξουν οι αστυνομικές αρχές τα τελευταία 24ωρα.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Ο άνδρας, ύστερα από έντονο διαπληκτισμό, πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε τη σύζυγό του μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους.

Το νεαρό κορίτσι φαίνεται πως προσπάθησε να αποτρέψει το μοιραίο, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Ο πατέρας της πυροβόλησε, και μάλιστα δύο φορές, τη 44χρονη μητέρα της.

Η κόρη τους ήταν εκείνη που κάλεσε την αστυνομία και, όπως αναφέρεται, είπε χαρακτηριστικά: «Ο μπαμπάς μου πυροβόλησε τη μαμά μου».

Λίγο αργότερα τηλεφώνησε και ο ίδιος ο δράστης, λέγοντας: «Πυροβόλησα τη γυναίκα μου, αλλά μάλλον είναι ζωντανή». Στη συνέχεια ο 44χρονος επικοινώνησε και με γιατρό της περιοχής.

Συγγνώμη από τα παιδιά του ζήτησε ο συζυγοκτόνος

Ο 44χρονος δράστης το απόγευμα της Δευτέρας (23/11) βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου, όπου και απολογήθηκε. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου κάνει λόγο για οικογενειακή τραγωδία, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης ζητάει συγγνώμη από τα παιδιά του.

«Πέρναγε μαύρη ζωή, τη χτυπούσε»

Συγγενής της 44χρονης υποστηρίζει ότι λίγες μέρες νωρίτερα η άτυχη γυναίκα τούς είχε αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγγενής του θύματος ανέφερε: «Πέρναγε μαύρη ζωή, τη χτυπούσε κιόλας. Ήταν τέτοιος ο τρόμος της, που φοβόταν να πάει στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα να τον καταγγείλει. Μας είπε πως ο άνδρας της είναι ένας καταθλιπτικός σχιζοφρενής. Έπαιρνε ψυχοφάρμακα και τελευταία τα είχε κόψει. Ο δεύτερος ψυχίατρος που πήγαν του είχε πει ότι πρέπει να του πάρει την άδεια οπλοφορίας για το κυνηγετικό όπλο».

«Είχε παθολογική ζήλια στη σύζυγό του»

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλης του θύματος, η ανήλικη κόρη είχε προβεί σε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία πριν από λίγο καιρό. Ωστόσο, η μητέρα της δεν ήθελε να διώξει τον 44χρονο, λόγω της κλειστής κοινωνίας.

Το ζευγάρι, το οποίο ήταν μαζί 25 χρόνια, αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα στη σχέση του. Όπως αναφέρει άτομο του περιβάλλοντος της οικογένειας, τα προβλήματα αυτά σχετίζονταν με την παθολογική ζήλια του 44χρονου.

Όσα δήλωσε η αδελφή του δράστη

Η αδελφή του 44χρονου δράστη μιλώντας στο «Live News» ανέφερε πως ο αδελφός της είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε: «Είκοσι πέντε χρόνια είναι μαζί αυτοί οι άνθρωποι, και αν έχουν καυγαδίσει… Όμως είχε εξάρσεις. Βρισκόταν σε αγωγή, την οποία άλλες φορές τηρούσε, άλλες όχι. Κάποια στιγμή λοιπόν παρεκτράπηκε, του γύρισε το μυαλό, σηκώθηκε, πήρε την καραμπίνα και την πυροβόλησε. Με τη σύζυγό του είχε παθολογική ζήλια, είχε θέματα».

Στη συνέχεια εξομολογήθηκε πως ο αδερφός της δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έχει κάνει. Η ίδια είπε: «Με κάλεσε κάποια στιγμή από το κρατητήριο και από αυτά που είπε σε μένα φάνηκε να μην έχει καταλάβει τι έχει κάνει, γιατί με ρωτούσε τι κάνει η γυναίκα του. Και του είπα “δεν κατάλαβες τι έχεις κάνει;” και μου απάντησε “όχι”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM