Σκότωσε την γυναίκα του και προσπάθησε να το εμφανίσει ως δυστύχημα

Του Γιώργου Σόμπολου

Χειροπέδες σε 53χρονο ιεροψάλτη, ο οποίος σκότωσε τη γυναίκα του και προσπάθησε να το εμφανίσει ως δυστύχημα. 

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες (4/11) ένας 53χρονος ιεροψάλτης, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 40χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στην Καλλιθέα.

Ο ίδιος στην αρχή, προσπάθησε να το εμφανίσει ως ατύχημα, όμως η ιατροδικαστική εξέταση του πολύπειρου ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρια αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Το χρονικό

Η 40χρονη γυναίκα, η οποία είχε εταιρία ραφής ενδυμάτων μαζί με έναν ακόμη άνδρα, στις 23 του Οκτώβρη βρισκόταν στο σπίτι της στην Καλλιθέα.

Ο σύζυγος της, υδραυλικός στο επάγγελμα αλλά και ιεροψάλτης είχε πάει τα παιδιά στο σχολείο και στην συνέχεια πήγε σε επαγγελματικό ραντεβού.

Όμως, επειδή χρειαζόταν κάποια επιπλέον εργαλεία, επέστρεψε σπίτι του. Εκεί βρήκε την σύζυγο του και σύμφωνα με την κατάθεση του, ξεκίνησε ένας ακόμη καυγάς ανάμεσα τους.

Η 40χρονη, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, προσπάθησε να τον χτυπήσει. Και εκείνος την απώθησε. Ωστόσο, η γυναίκα έγυρε προς τα πίσω και έπεσε με το πίσω μέρος του κεφαλιού στην άκρη του νιπτήρα.

Ο 53χρονος άνδρας, είδε την σύζυγο του να ξεψυχά στο πάτωμα του σπιτιού τους. Και εκεί ήταν, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση του, που πίστεψε πως θα μπορούσε να αποκρύψει το έγκλημα.

Σαν να μην συμβαίνει τίποτε λοιπόν, πήγε στο σχολείο των παιδιών τους, περίμενε να τελειώσουν τα μαθήματα και μόλις σχόλασαν οι δύο κόρες τους -ηλικίας 14 και 19 ετών-, τις πήρε και πήγαν στο σπίτι.

Εκεί εντόπισαν την άτυχη 40χρονη γυναίκα νεκρή και κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ.

Όσα έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Ο 53χρονος ιεροψάλτης και οι δύο κόρες, έδωσαν καταθέσεις στην αστυνομία. Ωστόσο, χθες Τετάρτη (4/110, οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους τα πρώιμα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα λοιπόν με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής κ. Καλόγριας, διαπίστωσε ίχνη πίεσης στην τραχηλική χώρα, πέρα από το χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Δηλαδή, φαίνεται πως κάποιος χτύπησε την 40χρονη στο λαιμό.

Οι υποψίες των Αρχών

Αμέσως οι αστυνομικοί κάλεσαν τον 53χρονο ξανά για κατάθεση. Με δεδομένο ότι οι καυγάδες ήταν συχνοί στο σπίτι τους, αμέσως οι υποψίες έπεσαν πάνω στον ιεροκύρηκα.

Ομολόγησε ο 53χρονος

Ο ίδιος έπειτα από λίγη ώρα ανάκρισης, και ενώ επέμενε ότι βρισκόταν εκτός σπιτιού για δουλειά, μην γνωρίζοντας τι έχει συμβεί, «έσπασε» και ομολόγησε ότι ήταν αυτός που την έσπρωξε, πλην όμως, να έχει σκοπό να την σκοτώσει. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ αμέσως, ο ίδιος σημείωσε πως φοβήθηκε.

Ο κατηγορούμενος νωρίς το πρωί της Πέμπτης (5/11), οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Αθηνών, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Επιπλέον, να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM