Δικηγόρος Παππά: «Συνειδητή η επιλογή να φυγοδικήσει» (vid)

Ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, πρώην βουλευτή επικρατείας με τη Χρυσή Αυγή, μίλησε για την εξαφάνιση του εντολέα του.

Ο Χρήστος Παππάς παραμένει εξαφανισμένος μετά την απόφαση πως θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή με την κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Συνειδητή η επιλογή του να φυγοδικήσει»

Ο δικηγόρος του καταδικασθέντος, μιλώντας για αυτή του την εξαφάνιση επισήμανε πως πρόκειται για «συνειδητή επιλογή του Παππά να φυγοδικήσει».

Ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά τόνισε επίσης πως «δεν υπάρχει ποινή για φυγόποινο, αλλά για αυτόν που τον υποθάλπει».

Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε πως δεν γνωρίζει αν ο πελάτης του παρακολουθείτο. Επισημαίνοντας πως αν κάτι τέτοιο γινόταν «η ΕΛ.ΑΣ. ό,τι έκανε το έκανε πολύ διακριτικά».

«Μετά τις 7 Οκτωβρίου δεν είχα επαφή»

«Δεν έχω γνώση που βρίσκεται ο κ. Παππάς (…) Ειλικρινώς δεν ξέρω που είναι, το λέω στα ίσα. Το Σαββατοκύριακο δεν είχα επαφή (…) Εκείνο το οποίο αποφασίστηκε, αποφασίστηκε μετά την έκδοση της απόφασης στις 7 Οκτωβρίου. Μετά τις 7 Οκτωβρίου δεν είχα επαφή» δήλωσε ο Περικλής Σταυριανάκης.

«Του είπα τι σημαίνει να φύγεις, τι κίνδυνους έχεις»

«Είχε συζητηθεί ως ενδεχόμενο δεν ξέραμε την απόφαση νωρίτερα. Του είπα τι σημαίνει να φύγεις, τι κίνδυνους έχεις. Αυτή η δίκη είχε μία ιδιαιτερότητα κράτησε 5,5 χρόνια, συν περίπου 19 μήνες πριν. Και αναμένεται για να καθαρογραφθεί η απόφαση και να επαναπροσδιοριστεί το Εφετείο», είπε ο δικηγόρος του Παππά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αν κρατηθεί εξαιτίας της μακράς δίκης θα έχει εκτίσει την ποινή του»

Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν θα κρατήσει λιγότερο από το χρόνο κι αν η επόμενη απόφαση του Εφετείου κρατήσει 3,5 με 4 χρόνια αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας γύρω στα 4,5 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αν κρατηθεί εξαιτίας της μακράς δίκης θα έχει εκτίσει την ποινή του».

Δείτε παρακάτω:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM