Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Χθες Παρασκευή 9/10 ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής και τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση για τα ελαφρυντικά.

Ολοκληρώθηκαν χθες, Παρασκευή 9/10, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποφάσισε να διακόψει τη διαδικασία. Θα επιστρέψει εκ νέου τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί.

Τη Δευτέρα το δικαστήριο θα ανακοινώσει κατά πόσο συντάσσεται ή όχι με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία την Πέμπτη πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικού σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.

Να σημειωθεί πως απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικού για τους «7» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, απέρριψε τα αιτήματα αναγνώρισης ελαφρυντικών για τους:

«Το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν σε μια ένωση προσώπων που είχε σκοπό να τελέσει βαρύτατα κακουργήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Συνεπώς τι ελαφρυντικά μπορώ να προτείνω; Θα ήταν αντιφατικό» είπε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM