Απόστολος Λύτρας: «Έχω αρνηθεί υποθέσεις με εγκλήματα παιδιών»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε ο Απόστολος Λύτρας

Ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας βρέθηκε στο «The 2night show» και μίλησε για τις υποθέσεις που τον έχουν συγκλονίσει αλλά και για την παθογένεια του σωφρονιστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Οι υποθέσεις που τον συγκλόνισαν

Ο κ. Λύτρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με είχε σοκάρει το έγκλημα στο Κορωπί, που μπροστά στα παιδιά η σύντροφος του πατέρα σκότωσε τη μητέρα τους. Επειδή έχω σχέση με τα παιδιά, είναι πολύ δύσκολο. Αυτή η σκηνή που έχουν δει… Ήταν σοκαριστικό, είχε και άλλα επακόλουθα, βλέπεις να διαλύεται μια οικογένεια».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην Ιωάννα, την κοπέλα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, λέγοντας: «Αδιανόητο έγκλημα ήταν με την Ιωάννα και το βιτριόλιΟ κόσμος έχει ξεφύγει. Θεωρώ ότι πήγαινε για να τη σκοτώσει. Υπήρχε παρακολούθηση για να την καταστρέψει εφ’ όρου ζωής. Η Ιωάννα δεν είναι καλά, είναι ψυχολογικά ράκος, δεν μπορεί να βγει στο φως της ημέρας. Μια τόσο όμορφη κοπέλα…».

«Έγκλημα πάθους σοκαριστικό ήταν μια υπόθεση στην Ηλεία με κάποια κυρία που κατηγορήθηκε ότι έβαλε τον εραστή να σκοτώσει τον σύζυγό της για να είναι μαζί. Αυτή ήταν η κατηγορία. O σύζυγος ήταν παπάς, είχε γίνει χαμός και μέχρι σήμερα το αρνείται. Λέει ότι "εγώ δεν τον έβαλα, το έκανε με δική του πρωτοβουλία"», κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.

Οι υποθέσεις που δεν αναλαμβάνει

«Έχω αρνηθεί πολλές φορές και έχω ένα πρόβλημα με συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούν εγκλήματα με παιδιά. Δεν θέλω […] Η δουλειά μας είναι πιο δύσκολη, ξεπερνάει το κομμάτι του σόου και μπαίνουμε σε πιο βαθιά μονοπάτια.

Εγώ βλέπω τη δικογραφία, αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει, αν τα στοιχεία είναι εις βάρος του κατηγορουμένου, δεν χρειάζεται να ρωτήσω. Προσπαθώ να βοηθηθεί ο πελάτης μου, όχι να απαλλαχθεί. Υπάρχουν υποθέσεις που δεν σηκώνουν ελαφρυντικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM