Στήριξη χρειάζεται η 16χρονη που δέχθηκε δολοφονική επίθεση στην Ερμού

Ένα οικογενειακό δράμα κρύβει πίσω της η 16χρονη κοπέλα που δέχθηκε επίθεση από τέσσερις άνδρες στον πλέον κεντρικό δρόμο της Αθήνας, στην οδό Ερμού. Και μάλιστα κατόπιν εντολής, όπως καταγγέλλεται, από μια 15χρονη που καθόταν και έβλεπε την βίαιη επίθεση.

του Γιώργου Σόμπολου

Αιτία της επίθεσης, εάν και αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν η ληστεία, φαίνεται οτι είναι ένα αγόρι. Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Η 16χρονη, εκτιμούν οι αστυνομικοί, είχε την "ατυχία" να έχει συναισθήματα για έναν νεαρό, τον οποίο όμως διεκδικεί και η 15χρονη. Η τελευταία, φαίνεται ότι χρησιμοποίησε τέσσερις "φουσκωτούς" τους οποίους το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Ερμού διέταξε να επιτεθούν στην 16χρονη. Οι δράστες πέρα από τα τραύματα που προκάλεσαν στην ανήλικη με μπουνιές και κλωτσιές την έπιασαν από τον λαιμό σε μια προσπάθεια να την πνίξουν, όπως καταγγείλει το ίδιο το θύμα, ενώ ξυλοκόπησε και τους δύο φίλους της, με τους οποίους ήταν μαζί την στιγμή που δέχθηκε την επίθεση.

’’Εύθραυστη’’ η ψυχολογία της 16χρονης 

Το 16χρονο κορίτσι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, κρύβει μια δύσκολη παιδική ηλικία που χρίζει πραγματικής στήριξης.

Ορφανή από γονείς, η ανήλικη έμενε αρχικά με την 30χρονη αδελφή της και τον 29χρονο αδελφό τους. Όμως, τους εγκατέλειψε και πλέον ζει στο σπίτι μιας φίλης της στον Πειραιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αστυνομικών, η 16χρονη έχει "εύθραυστη ψυχολογία", και χρειάζεται στήριξη αφού νιώθει μόνη της. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, φοβούνται ότι η 16χρονη ίσως έχει κάνει κάποιες λανθασμένες επιλογές και προσπαθούν με την βοήθεια ειδικών να της συμπαρασταθούν. Έχει παρατήσει το σχολείο, μετά τον θάνατο της μητέρας της, και "έχει χτίσει έναν μηχανισμό άμυνας που όμως την οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές", ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες για την υπόθεση.

Ως προς τις έρευνες για την επίθεση, οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα της 15χρονης που διέταξε την επίθεση σε βάρος της 16χρονης, αναζητούν ωστόσο τα στοιχεία των τεσσάρων γεροδεμένων ανδρών που χτύπησαν την ανήλικη μαθήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: