Διακοπή ρεύματος στην Αττική - Ποια η αιτία

Blackout στην Αττική - Ποια η αιτία της έκρηξης

Στις 11.00 το βράδυ σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή ρεύματος και να βυθιστεί στο σκοτάδι η μισή Αττική. Η φωτιά στο σημείο έκαιγε πάνω από τρεις ώρες. Στην περιοχή έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας και συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι να μείνουν χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα.

Μεικτό κλιμάκιο ΕΛ.ΑΣ. - ΠΣ διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, διενήργησε έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς συντόνιζε από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Οι δηλώσεις του Κώστα Σκρέκα 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου. «Θα δούμε τι έχει συμβεί αφού πρώτα αποκαταστήσουμε τη βλάβη», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σκρέκας.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ:

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ., στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM